Fabrica de Pensule inaugurează Pavilionul FabHub în Parcul Feroviarilor

Fabrica de Pensule inaugurează Pavilionul FabHub în Parcul Feroviarilor
2017 este anul reinventării celui mai mare centru de artă contemporană din Cluj-Napoca şi anume Fabrica de Pensule. O componentă vizează instalarea în Parcul Feroviarilor a unui pavilion pop-up dintr-un container reinventat.

"În pavilion vom experimenta un program de intervenții pilot și evenimente, proiecte artistice și ateliere pentru comunitate dezvoltate de echipele de artiști și antreprenori din #atelieruldeidei. Pavilionul va funcționa ca un spațiu mobil în oraș în următorii ani, circulând în alte spații publice sau în curtea Fabricii de Pensule, ca un satelit al programului Fabricii de Pensule, concentrat pe zona de intersecție între artă, creativitate și reflecție urbană", declarau, în primăvară, reprezentanţii Fabricii. 

Amintim că proiectul Fab Hub, câştigător al concursului Urbaniada 2017, se desfășoară în trei etape pe tot parcursul anului. Mai multe detalii AICI 

Inaugurarea pavilionului ca avea loc luni, 24 iulie 2017, însă duminică artiştii cer o mână de ajutor clujenilor pentru a curăţa şi igieniza zona. "Am amplasat recent în parc pavilionul mobil FabHub, care va fi gazda multor evenimente pe parcursul acestui an. Avem nevoie de o mână pentru curățarea zonei din jurul acestuia, ca să creăm împreună un spațiu mai prietenos pentru toată lumea care vrea să petreacă mai mult timp în parc. Ne lansăm și la un campionat de ping-pong, iar luni lansăm pavilionul cu o proiecție de film în aer liber". 

Duminică, 23 iulie

17:00 Curățenie de vară
18:00 Campionat de ping-pong cu premii

Luni, 24 iulie

20:00 Lansare pavilion FabHub și proiecție de film 

Parcul Feroviarilor a intrat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca în 30 iunie 2017, printr-o hotărâre de guvern aşteptată încă din 2015. Este al doilea parc ca suprafață din oraș, întinzându-se pe 5,4 ha. Autorităţile locale vor organiza un concurs de soluţii pentru acest spaţiu. "Eu mi-aş dori acolo un trenuleţ, cum era pe vremuri. Îmi amintesc trenuleţul din Orăşelul Copiilor dinainte de 1990 şi îmi plăcea foarte mult", a spus Emil Boc, într-o emisiune la Realitatea FM Cluj.

La începutul lunii, cei de la Fundaţia AltArt au susţinut ateliere intensive de urbanism participativ și "construieli" sub îndrumarea artistului Michael Kurzwelly (Germania) și a colectivului Res Publica. 

Comenteaza