Încă o lovitură pentru Cluj. Ursus susţine Timişoara în cursa pentru Capitală Culturală Europeană VIDEO

Încă o lovitură pentru Cluj. Ursus susţine Timişoara în cursa pentru Capitală Culturală Europeană VIDEO
Compania Ursus Breweries a anunţat că va sponsoriza Timişoara cu 300.000 de euro pentru organizarea de evenimente culturale de interes public în vederea câştigării titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Protocolul cu municipalitatea oraşului de pe Bega a fost semnat pe trei ani.

Sponsorizarea Timişoarei de către Ursus este a doua lovitură dată Clujului în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, iar asta după ce, la începutul lunii martie, ministrul Culturii- Danial Barbu a anunţat la Timişoara că va susţine financiar dar şi prin lobby ca oraşul de pe Bega să devină Capitala Culturală Europeană în 2021.

Bugetul pentru primul an de acţiune a Asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană va fi susţinut de patru mari companii private. Primul „contributor" oficial este Ursus, cel mai mare, deocamdată - Terapia. Cele două companii deja anunţate vin cu 87.500 de euro şi vor contribui cu bani încă două grupuri private, unul din industria telecom, celălalt din zona financiară.

În afară de Cluj-Napoca, şi-au anunţat intenţia de a candida la titlul de Capitală Culturală Europeană, oraşele Iaşi, Alba Iulia, Braşov, Arad, Timişoara şi Sfântu Gheorghe.

UPDATE Decizie surprinzătoare a companiei Ursus, care îşi are originile la Cluj. Producătorul de bere va sponsoriza Timişoara cu 300.000 de euro, pentru a ajuta oraşul să câştige titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, competiţie în care s-a înscris şi Cluj-Napoca.
Ursus, brand istoric al Clujului, va sponsoriza timp de trei ani cu suma de 300.000 de euro Timişoara pentru a organiza evenimente culturale, astfel încât oraşul de pe Bega să câştige titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Informaţia apare într-un proiect de hotărâre a Consiliului Local Timişoara.

"SC Ursus Breweries SA sponsorizează Primăria Municipiului Timişoara cu suma de 300.000 euro pentru o perioadă de trei ani, pentru organizarea evenimentelor cultural artistice, educaţionale, sportive precum şi lucrărilor în domeniul reabilitării clădirilor istorice sau de înfrumuseţare a oraşului, materialelor şi evenimentelor de promovare a imaginii oraşului, acţiunilor de mediu sau de promovare a Timişoarei în competiţia Capitală Europeana a Culturii 2021", scrie în proiectul de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Timişoara. Clujenii care au aflat vestea că Ursus a ales să sponsorizeze oraşul de pe Bega au fost nemulţumiţi de decizia producătorului de bere.

Vezi ce spun câţiva dintre clujeni la aflarea veştii, în materialul video

Fabrica de Bere Ursus a fost construită în Cluj-Napoca în anul 1878, iar în anul 1995 fabrica a fost cumpărată de South African Breweries - SAB Miller. Compania şi-a mutat sediul la Bucureşti, iar în 2010 a inchis definitiv fabrica de la Cluj.

Comenteaza