Nicole Kidman de Cluj, cea mai bună actriţă la Costineşti

Nicole Kidman de Cluj, cea mai bună actriţă la Costineşti
O absolventă a Facultăţii de Teatru de la Cluj, Emoke Pal, a impresionat juriul celui mai important concurs adresat tinerilor actori din România, Gala Tânărului Actor HOP, prin modul cum a întruchipat-o pe cunoscuta actriţă Nicole Kidman. Pentru reuşita respectivă dar şi pentru un rol dintr-o compoziţie proprie ea a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în cadrul competiţiei desfăşurate la Costineşti.

Emoke Pal a absolvit în acest an masteratul la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii "Babeş-Bolyai". Ea a studiat la clasa Csongor Köllő, Attila Keresztes, respectiv la master la clasa Andras Hathazi. Actriţa a mai studiat şi la London International School of Performing Arts: Thomas Prattki.

În cadrul Galei Tânărului Actor HOP, care s-a desfăşurat recent la Costineşti ea a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual "pentru rolul din propria sa compoziţie <A dragon in my mind>, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman". Distincţia a fost acordată ex-aequo pentru Emoke Pal şi Aida Avieriţei, pentru rolul din „De ce fierbe copilul în mămăligă", după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.

Premiul „Ştefan Iordache"- Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, a fost acordat actriţei Ruxandra Maniu.

Juriul competiţiei a fost alcătuit din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriţă, cantautor) şi Ion Rizea (actor).

"Actorul - ca şi multe alte tipuri de om - poate fi compus dintr-un corp, suflet şi spirit bine îngrijit, atent şi sensibil la tremurările lumii", declara actriţă, într-un interviu acordate pentru agenda.liternet.ro. "Eu sunt optimistă, consider că tinerii absolvenţi au foarte multe posibilităţi, în mai multe domenii a pieţei. Pot să constat că sistemul este bine gândit şi structurat. Mă încântă faptul că generaţia mea, printre care şi prietenii mei cei mai apropiaţi, pot să se situeze extrem de uşor în profesiile alese. Şi se bucură pe deplin de asta".

Amintim, atât Emoke Pal cât şi alţi patru actori studenţi sau absolvenţi de la Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB, precum şi profesorul Miklos Bacs şi regizorul Radu Afrim - absolvent din primele promoţii al facultăţii au obţinut premii la Gala Tânărului Actor HOP.

Comenteaza