"Rugămintea" lui Giurgiu a fost ascultată: trei scriitori au fost daţi afară de la Tribuna

După ce vineri la deschiderea TIFF, directorul festivalului, Tudor Giurgiu, s-a solidarizat cu jurnaliştii de la publicaţia culturală Tribuna, astăzi trei dintre ei, Claudiu Groza, Ioan Pavel Azap şi Ştefan Manasia au primit preaviz de desfacere a contractelor de muncă.

Potrivit surselor Ziua de CLUJ, în preaviz au fost convocate clauze administrative şi nu disciplinare.

Amintim că noul manager Mircea Arman, fost activist PSD, se află în conflict deschis cu jurnaliştii şi scriitorii de la Tribuna.

La gala de deschidere a TIFF, de vineri seară, directorul festivalului, Tudor Giurgiu şi-a manifestat solidaritatea pentru jurnaliştii de la revista Tribuna, pe ecran fiind afişat şi genericul "TIFF îi susţine pe jurnaliştii de la Tribuna". Giurgiu a reclamat situaţia de la revista culturală clujeană şi restricţiile stabilite de noul manager. El i-a cerut public preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj "să rezolve situaţia de la Tribun", "altfel ne facem de râs".

Câteva zeci de persoane au participat în luna aprilie la un protest faţă de situaţia de la revista culturală Tribuna - redactorii fiind nemulţumiţi de politica mangerială a noului manager al revistei, Mircea Arman. Acţiunea a fost supravegheată şi de doi jandarmi, de asemenea doi poliţişti sosind la faţa locului. Protstatarii s-au solidarizat cu poetul Ştefan Manasia, care a fost chemat în faţa unei comisii disciplinare.

Un al doilea protest a avut loc în luna mai, după ce Manasia a fost convocat din nou în faţa unei Comisii de Disciplină. La întâlnire a fost prezent şi un reprezentant al unei structuri sindicale. Cei doi au reclamat atitudinea şi limbajul lui Arman.

Redactorii revistei au adresat anterior şi un memoriu Consiliului Judeţean Cluj, în care au precizat că o petiţie de protest la adresa managerului revistei, după i-a denigrat public, într-un interviu din Cotidianul, pe Nicolae Manolescu şi pe profesorii Ion Vlad şi Ion Pop, a fost semnată de 500 de perosnalităţi din domeniul cultural, din ţară şi străinătate, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan-Aurel Pop, retrăgându-se din Consiliul COnsultativ al revistei şi semnând petiţia.

 

Citeşte şi Manasia, convocat la Tribuna: "sunt tratat ca un nebun!" şi Protest sub ochii jandarmilor şi ai poliţiştilor, la Tribuna.

Etichete
Comenteaza