Trofeele TIFF 2013. Premiul cel mare a ajuns în India

Trofeele TIFF 2013. Premiul cel mare a ajuns în India
Gala de închidere a celei de a 12 a ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Transilvania" a avut loc în această seară la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Festivalul se încheie oficial mâine seară, clujenii mai având la dispoziţie încă o zi de proiecţii în locaţiile deja ştiute.

Transilvania IFF Awards 2013

- Trofeul Transilvania - 15.000 Euro- Corabia lui Tezeu/ Ship of Theseus (r. Anand Gandhi, India)

- Premiul de Excelenţă, oferit de Mercedes-Benz - actriței Luminița Gheorghiu

- Premiul Special al Juriului oferit de Vodafone - Ploaie de vacanță/ Tanta agua (r. Ana Guevara Pose, Leticia Jorge Romero, Uruguay)

- Premiul pentru Întreaga Carieră / Lifetime Achievement Award - regizorul ceh Jiří Menzel

- Premiul pentru Cea mai bună regie oferit de BCR - Ceasul rău, pisica neagră/ I Catch a Terrible Cat / Koppidoi neko (r. Rikiya Imaizumi, Japonia)

- Premiul pentru Cea mai bună interpretare oferit de Vitrina Advertising - Gustav Dyekjær Giese, pentru rolul din Nord-Vest/ Northwest/ Nordvest (r. Michael Noer, Danemarca)

- Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru categoria Lungmetraj oferit de Abis Studio, constând în servicii de post-producție - Aici... adică acolo (r. Laura Căpățână Juller)

- Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru categoria Scurtmetraj şi o zi de filmare oferită de Studiourile MediaPro - O umbră de nor (r. Radu Jude)

- Mențiune specială Zilele Filmului Românesc pentru categoria Scurtmetraj - Claudiu și crapii (r. Andrei Tănase) și Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri)

- Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut oferit de URSUS - O lună în Thailanda (r. Paul Negoescu)

- Premiul pentru Întreaga Carieră / Lifetime Achievement Award compozitorului Adrian Enescu

- Premiul pentru Cea mai bună imagine oferit de Cinelabs - Pankaj Kumar, pentru imaginea filmului Corabia lui Tezeu/ Ship of Theseus

- Premiul Publicului, oferit de Mastercard - Wadjda (r. Haifaa Al-Mansour, Arabia Saudită, Germania

- Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Umbre - Moartea unei umbre/ Death of a Shadow (r. Tom van Avermaet, Belgia)

- Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film - El limpiador (r. Adrian Saba, Peru)

- Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lungmetraj din cadrul Concursului Naţional de Scenarii, organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF, în valoare de 3.000 de dolari - Toma Bogdan, cu scenariul „Reparaţia"

- Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar din cadrul Concursului Naţional de Scenarii, organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF, în valoare de 2.000 de dolari - Marius Iacob, cu scenariul „Despre starea de bine"

- Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurtmetraj din cadrul Concursului Naţional de Scenarii, organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF, în valoare de 1.500 de dolari - Radu Bărbulescu, cu scenariul „Dispozitivul 0068"

 

Etichete
Comenteaza