Care sunt câștigătorii Hackathon-ului de la Cluj-Napoca

Care sunt câștigătorii Hackathon-ului de la Cluj-Napoca
Innovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, a anunțat câștigătorii Hackathon-ului ținut la Impact Hub Cluj-Napoca Candidate.

După o noapte intensă de transformare a ideilor în prototipuri de bază, cele mai bune nouă echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de preaccelerare susținută de Asociația Tech Lounge. Acestea sunt: Produs Românesc, BeeSmart, SmartKineto, Napoca Solutions, Milo, Bloom, RealSlim, SmartClothes şi Promy.

La Hackathon-ul din Cluj au participat peste 50 de tineri cu idei creative pentru cele patru direcții ale programului: agricultură, cibersecuritate, sănătate și stil de viață, comerț. Simultan, s-au desfașurat și competiţiile din Sibiu și Timișoara. În prima zi a evenimentului au fost înscrise 26 de echipe ce și-au prezentat ideile de produse inovatoare.

După o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au rămas 16 echipe, care, timp de 24 ore, au lucrat la realizarea unui prototip viabil și persuasiv. Pe parcursul după-amiezii și a nopții, echipele și-au dezvoltat ideile sub îndrumarea mentorilor - antreprenori și profesioniști de top din industria IT&C.

În cea de-a doua zi a Hackathon-ului, 13 martie, echipele și-au prezentat versiunea rafinată a conceptului la care au lucrat peste noapte. Timp de trei minute, durata setată prin regulament, fiecare echipă și-a demonstrat evoluția de la o simplă idee la un concept viabil al unui produs util pentru utilizatori. Juriul a selectat conceptele cu cel mai ridicat potențial, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor mai departe, în etapa de mentorat a Innovation Labs.

„Ne bucură foarte mult să vedem cum, anual, tot mai mulți tineri și tinere vin la Innovation Labs, cu dorința și ambiția de a face o diferență prin creativitatea și energia lor. Anul acesta, Hackathon-ul din Cluj a adunat peste 50 de participanți, prezentând zeci de idei puternice și promițătoare.

Drumul de la idee la prototip, într-un interval de 24 de ore, a fost intens - atât pentru tineri, cât și pentru organizatori. Alegerea echipelor câștigătoare a fost o misiune dificilă, având în vedere potențialul ridicat al tuturor echipelor și ideilor înscrise în Hackathon.

Felicitări tuturor participanților și mult succes echipelor finaliste, care, în următoarele trei luni, vor trece printr-o experiență memorabilă de mentorat și susținere, împreună cu reprezentanți de top din antreprenoriatul și industria IT&C", a declarat Răzvan Rughiniș, cofondator Innovation Labs.

Echipele câștigătoare din Hackathon intră acum într-o perioadă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor, vor împărtăși experiențele unor antreprenori de vârf și vor avea parte de acces la tehnologii de ultimă generație pentru a-și rafina conceptul și prototipul și a-l înscrie în traiectoria către un produs de impact global.

În cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente și soluții puse la dispoziție de către partenerii Innovation Labs 2016, precum și la medii de testare reale pentru aplicațiile dezvoltate.

Pe 24 mai, la Demo Day, echipele finaliste își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și după încheierea programului.

Echipele intrate în programul de mentorat din Cluj-Napoca:

Produs Românesc - Aplicaţia dezvoltă un instrument de colectare, centralizare şi facilitare a distribuţiei produselor agricole de la producători la colectori finali.

BeeSmart - Soluţia vine în ajutorul apicultorilor prin digitalizarea carnetului de stupina reuşind astfel să scadă timpul în care stupul este deschis, totodată eficientizând comunicarea între crescătorii de albine. De asemenea soluţia oferă informaţii suplimentare referitoare la starea stupului prin citirea greutăţii, temperaturii şi umidităţii, elemente extrem de importante pentru verificarea sănătăţii familiei de albine.

SmartKineto - Este un dispozitiv care vine în ajutorul tuturor chinetoterapeutilor prin monitorizarea digitală a pacientului, acesta putând execută exerciţiile în mod corect de la distanţă (chiar de la locul de muncă).

Napoca Solutions - Un soft ERP care promite gestionarea în timp real al lucrărilor şi management-ul contractelor din cadrul companiilor cu echipe mobile.

Milo - Este o platforma care pune în legătură posesorii de câini care nu au timp să se îngrijească în mod constant de animalul lor de companie.

Bloom - Oferă o alternativă virtuală printr-o aplicaţie care permite oamenilor cu probleme de sănătate să formeze support groups cu scopul de a le ameliora, punându-i în contact cu oameni în domeniu.

1RealSlim - A fost realizat pentru a oferi profesionistilor care lucrează în medii periculoase un avantaj, prin posibilitatea de simulare a unor situaţii complexe într-un mediu virtual controlat. Soluţia constă în utilizarea de harware adaptabil care poate simula condiţii din realitate.

SmartClothes - Aplicaţia permite utilizatorului încărcarea imaginilor cu îmbrăcăminte şi haine pe o platforma şi creează o lista de produse similare din magazinele online partenere.

Promy - Este o platformă care vrea să înlocuiască catalogul de promoţii primit acasă de către clienţi cu o aplicaţie pe mobil prin intermediul căreia ei vor face cumpărături într-un mod inteligent.

Comenteaza