LIDERII CLUJULUI. Borodi: „Uraganul digital este pe cale să ne măture afacerile”

LIDERII CLUJULUI. Borodi: „Uraganul digital este pe cale să ne măture afacerile”
Oamenii de business din Cluj ar trebui să pornească afaceri noi pe model digital în loc să își adapteze afacerile la actualii clienți, afirmă directorul general al companiei Net Brinel.

„Vorbim acum despre digitalizare ca despre o furtună care amenință să devină un uragan care să ne măture toate afacerile pe care le avem acum. Clienții noi sunt oameni care au crescut cu telefonul mobil în mână și care au abilități digitale avansate, iar acești oameni vor crea cu totul alte modele de business.

Potențialul de transformare a digitalizării este uriaș, dar sunt alte modalități. Practic este cu totul alt business, așa că mai bine să vii cu un model nou de business decât să îți transformi afacerea pentru vechii tăi clienți. Aceasta pentru că lucrurile evoluează atât de rapid încât nu vom avea timp să ne transformăm!”, afirmă Marcel Borodi, director general al Net Brinel.

120 de antreprenori şi şefi de companii din Transilvania au decis să extindă platforma de acţiune şi implicare socială Romanian Business Leaders (RBL) în Cluj. Liderii din business din regiune vor să sprijine investitorii, să dezvolte cultura antreprenorială și să reabiliteze statutul profesorilor din sistemul public preuniversitar în Transilvania. 

Cultura antreprenorială şi educaţia sunt două direcţii în care RBL acţionează, prin programe de promovare a gândirii antreprenoriale în licee, educaţie şi mentorat pentru antreprenori, precum şi de recunoaştere publică şi sprijinire a profesorilor cu vocaţie. Evenimentul de la Cluj a adus în dezbatere două teme în care orașul este un pol de leadership pe harta economică a României: digitalizarea şi efervescenţa antreprenorilor din noul val. 

Principalele teme dezbătute au fost resursele necesare și pilonii pe care o afacere poate să își sprijine procesul de transformare digitală, dar și cum exponenții noii generații regândesc modelele de business și creează oportunități de afaceri acolo unde ele par să nu existe. La conferințele RBL iau parte antreprenori şi şefi de companii care conduc afaceri importante la nivel naţional şi regional.

Comenteaza