200 de milioane de imagini într-o aplicaţie pentru telefoane mobile dezvoltată la Cluj

200 de milioane de imagini într-o aplicaţie pentru telefoane mobile dezvoltată la Cluj
O aplicaţie gratuită care îi ajută pe utilizatori să evalueze locurile prin care trec a fost dezvoltată de o echipă de patru programatori clujeni.

„Îți permite să vezi cele mai faine locuri din orice regiune", spun programatorii, care adaugă că aplicaţia foloseşte mai bine de 200 de milioane de fotografii făcute în întreaga lume pentru a arăta cele mai bune locuri din orice oraș, țară sau continent.

„Toate imaginile sunt luate de pe flickr", spune unul dinrte programatori, Vlad Danciu, pentru ziuadecj.ro, care adaugă că nu sunt probleme cu drepturile de autor pentru fotografii. „Din ce am citit, e în regulă", spune el.


Deocamdată aplicaţia este disponibilă doar pentru terminalele Nokia. „În două-trei săptămâni e gata şi versiunea pentru Android şi iPhone", spune Danciu, care adaugă că echipa de programatori a consumat mai bine de 700 de ore pe scrierea de coduri. "Costul minim al orei de programare este de 15 euro, dar nu toţi am lucra pe aceşti bani", spune el.


Aplicaţia este gratuită şi a fost încărcată pe magazinul online al producătorului de telefoane mobile, Ovi Store, în 20 iunie. Deocamdată numărul descărcărilor e mic, doar 38.

 

 

Comenteaza