2.000 de locuri de muncă în Spaţiul Economic. Ce posturi sunt disponibile

2.000 de locuri de muncă în Spaţiul Economic. Ce posturi sunt disponibile
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante aproape 2000 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate în total 1.999 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi sunt în Spania, unde se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur. Portugalia oferă, la rândul său, 400 de locuri de muncă, pentru muncitori necalificați în agricultură.

Republica Cehă are 182 de posturi vacante, aici fiind căutaţi, printre alţii, câte 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), de operatori şi de şoferi transport marfă
internaţional.

În Marea Britanie sunt disponibile 330 locuri de muncă, dintre care 100  pentru îngrijitori persoane, 60 pentru îngrijitori persoane/ infirmier, 60 pentru asistenţi medicali şi 50 pentru bucătari.

Germania oferă 137 de locuri de muncă, 50 dintre ele fiind pentru asistenţi medicali generalişti, 20 pentru operatori maşini şi centrale, 15 pentru şoferi de TIR, iar câte 10 pentru agenţi de securitate şi agenţi de pază.

În Suedia este nevoie de 87 de persoane, printre care 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 medici generalişti, 10 dezvoltatori software şi 10 tinichigii auto. 

Ţara vecină, Ungaria, caută 50 de operatori la asamblarea panourilor electrice, Polonia caută trei lăcătuşi-sudori, un specialist în vânzări şi un inginer șef centru dezvoltare/ cercetare, în timp ce
Belgia are două posturi de director audit în servicii financiare şi un post de proiectant construcții metalice.

La rândul său, Norvegia caută un doctorand inginerie biomedicală/ biofizică (model silico
AF), un doctorand inginerie biomedicală/ biofizică (canale în sănătate/fibrilare ATRIA) şi un
doctorand Networks, iar Irlanda oferă un post de tehnician dentar.

Pentru informaţii suplimentare, solicitanţii de loc de muncă se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 

Comenteaza