Abatorul-focar din Germania a fost închis. 47 de români sunt infectați, alți 57 au fost plasați în carantină

Abatorul-focar din Germania a fost închis. 47 de români sunt infectați, alți 57 au fost plasați în carantină

Autorităţile germane au anunţat vineri că au decis să închidă abatorul de la Dissen, după descoperirea unui focar de coronavirus în rândul angajaţilor. 47 de români sunt infectați cu COVID-19, iar alți 57 au fost plasați în carantină.

Abatorul din localitatea Dissen, nordul Germaniei, funcţiona deja la un nivel redus de activitate după descoperirea anterioară a coronavirusului, au precizat autorităţile din Osnabrueck. Însă după ce alţi 54 de muncitori de la acest abator au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în cea de-a doua rundă de teste efectuate la această facilitate, autorităţile au decis să închidă abatorul pentru o perioadă de cel puţin două săptămâni.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile germane au comunicat că 47 de cetăţeni români se numără printre persoanele confirmate infectate cu COVID-19 de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, din Republica Federală Germania.

MAE arată şi că pentru alţi 57 de cetăţeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. De asemenea, 23 de cetăţeni români angajaţi ai abatorului au avut rezultate negative la testare şi nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Ministerul precizează că în urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autorităţile locale germane au comunicat aceste cifre în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea.

MAE indică faptul că autorităţile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetăţenilor români infectaţi, astfel încât niciunul dintre aceştia nu necesită îngrijiri medicale.

Comenteaza