Abund Berry a început producția de siropuri din fructe de pădure la Cluj

Abund Berry a început producția de siropuri din fructe de pădure la Cluj

Producătorul de fructe Abund Berry a încheiat un parteneriat cu o companie locală pentru a fabrica siropuri în județul Cluj.

Acesta va investi 1,2 milioane de euro într-un proiect de dezvoltare care cuprinde o seră de căpşuni, un spaţiu de depozitare şi o hală de procesare de 600 mp, declarat Ionel Burtea, proprietar al producătorului Abund Berry, din Țicleni (județul Gorj), în emisiunea Investiţi în România.

El vrea să acceseze în 2021 fonduri europene de 1 milion de euro pentru a planta 10 ha de zmeură. Abund Berry are o plantaţie de 7 ha de mure, care a generat o producţie de 70 de tone în 2020, dintre care 30 de tone procesate în produse finite, cu mai multă valoare adăugată.

Abund Berry a produs în acest an 20.000 de litri de vin de mure. Compania a ales să intre în procesare alături de alţi mici producători din țară, întrucât asocierile pot genera mai multă valoare şi afaceri mai mari pentru toţi actorii implicaţi.

„Pentru toate produsele lucrăm cu alţi mici producători, antreprenori locali. Vorbim de Clarks pentru cidru şi Pater pentru rachiu şi avem şi o gamă de siropuri pe care o facem la Cluj cu un alt mic producător. Toate produsele dorim să le creştem prin parteneriat. Sunt branduri construite împreună şi suntem foarte hotărâţi să intrăm cu ele în zona de retail în acest an şi la începutul anului viitor”, a explicat Burtea.

Cererea pentru fructe de pădure este foarte mare, fiind doar 3.000 de ha cultivate intensiv în piaţă, ceea ce deschide uşi pentru mai mulţi antreprenori tineri care vor să intre în acest sector.

Comenteaza