Accenture înghite Evoline. Cu nume cu tot

Accenture înghite Evoline. Cu nume cu tot
Denumirea companiei clujene va fi schimbată în curând de către multinaţionala cu sediul la Dublin, după ce aceasta a achiziţionat reţeaua de companii Evopro.

Gigantul cu afaceri anuale de 28 de miliarde de dolari are planuri mari la Cluj: va modifica numele companiei în Accenture România şi va dubla numărul de angajaţi de aici, până la un efectiv de 1.000 de informaticieni.

„Denumirea companiei noastre se va schimba peste puţin timp în Accenture România, după preluarea de către această companie-gigant cu prezenţă mondială, iar modificarea se va produce până în primăvară. Accenture mai deţine alte două companii la Bucureşti, cu un efectiv de 400 de persoane. Noi avem acum 450 de oameni la Cluj, însă strategia este de a mări substanţial numărul de angajaţi, până la 800-1.000 de oameni. Iniţial, noi ne axam pe outsourcing, însă în ultima vreme ne-am orientat şi către programe informatice proprii. Cu siguranţă că includerea în grupul Accenture va aduce şi alte proiecte consistente la care vom lucra", menţionează Laszlo Barabas, chief technology officer al Evoline.

Furnizorul român de servicii informatice dispune de centre în oraşele Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, 90 dintre oamenii săi fiind angajaţi la începutul anului trecut. Compania dezvoltă soluţii software pentru domeniile industrie şi automatizări, dar şi aplicaţii web pentru terminale mobile, principalul partener fiind reprezentat de grupul german Evosoft. Compania a fost înfiinţaţă la Cluj-Napoca în 2000, iar un an mai târziu s-a deschis şi centrul din Târgu-Mureş. Sediul său din Cluj se află în clădirea de birouri Sigma Center, deţinută de omul de afaceri Arpad Paszkany, care a fost supraetajată cu un nivel pentru extinderea companiilor Evoline şi Sykes.

În noiembrie 2013 conducerea Accenture a anunţat că a achiziţionat grupul Evopro, din care făcea parte şi Evoline. Evopro are 1.000 de angajaţi şi desfăşoară operaţiuni în Germania, Ungaria, România şi Turcia. Compania de consultanţă în management, soluţii tehnologice şi outsourcing Accenture provine din multinaţionala Arthur Andersen, creată în Statele Unite ale Americii (SUA) şi divizată ulterior în două alte două firme. Cea de consultanţă şi-a schimbat numele în 2001, din Andersen Consulting în Accenture, iar în 2009 sediul companiei a fost mutat din Insulele Bermude în Irlanda. Centrul operaţional a rămas în Chicago - SUA. Accenture are 275.000 de angajaţi care deservesc clienţi din 120 de ţări.

În topul profitului

Evoline se situa în topul companiilor informatice din Cluj în privinţa profitului net obţinut în 2012. Acesta era de 12 milioane de lei, faţă de 7,1 milioane în anul precedent, la o cifră de afaceri de 57,9 milioane, în urcare faţă de 35,6 milioane cu un an înainte. Cele mai mari afaceri în IT le aveau în judeţ Iquest Technologies - 74,3 milioane de lei, Net Brinel - 67,9 milioane, Endava România - 64,6 milioane, Evoline - 57,9 milioane, EBS România - 49,2 milioane, AROBS - 38,5 milioane, Fortech - 31,2 milioane, ISDC - 28,3 milioane, Softvision - 28 milioane.

Comenteaza