“Acoperișurile verzi se văd acum și la Cluj, nu numai în filmele americane”

“Acoperișurile verzi se văd acum și la Cluj, nu numai în filmele americane”
Amenajări de acest fel sunt prezente după modernizarea străzii Bună Ziua

Clujul și-a instalat în acest an 18 stații de autobuz verde, ceea ce reprezintă un semnal pentru amenajarea urbanistică din România. 

Superbele acoperișuri verzi, pe care obișnuim să le vedem internet sau în filme, au ajuns și în țara noastră, consemnează Economica.net.  „În septembrie 2017 a fost inaugurată o stație de autobuz cu acoperiș verde, în capitală, iar la începutul acestui an, nu mai puțin de 18 astfel de stații au fost instalate în Cluj.

Deși proiectele respective nu sunt dintre cele mai spectaculoase, ele reprezintă un semnal. Cert este că, acoperișul verde poate fi văzut acum și în România, nu numai în filmele americane” spune specialistul Ciprian Conduraru.

Acest trend nu are la bază numai principii ecologice. Pe lângă plusul uriaș pe care îl pot aduce la capitolul design, implicit bunăstare psihologică, acoperișurile verzi sunt benefice atât pentru proprietarii clădirilor, cât și pentru cei care o folosesc, consideră directorul companiei Hidroizolaţii Conduraru Grup (HCG).

„Un acoperiș verde pe care este realizat un teren de minigolf sau de tenis poate părea un moft, însă nu este neapărat așa. Mai de grabă este o investiție. Terasele verzi îmbunătățesc eficiență energetică a locuinței, reduc amprenta de carbon, cresc durata de viață a acoperișului și automat, măresc prețul imobilului” a adăugat șeful HCG.

Categorii principale de acoperișuri cu vegetație

Extensiv – include un strat relativ subțire de sol, pe care sunt plantate, în principal, plante care rezistă în condiții extreme și care necesită rareori îngrijire (odată la câteva luni sau chiar odată pe an).

Intensiv – este realizat cu o cantitate mai mare de sol, ceea ce permite plantarea plantelor aromatice, a arbuștilor și a copăceilor. De regulă, include alei și necesită ceva mai multă atenție.

Comenteaza