Afaceri IT cu potențial din Cluj, introduse într-un accelerator european

Afaceri IT cu potențial din Cluj, introduse într-un accelerator european

Organizația Tehcelerator, cu sedii în Cluj și București, a fost aleasă să colaboreze în România cu principala organizație europeană responsabilă de transformarea digitală a Europei (EIT Digital).

"Această colaborare cu o astfel de organizație europeană relevantă demonstrează că avem abilitățile și know-how-ul necesare pentru a selecta cei mai potriviți candidați pentru a-și crește business-urile. Suntem în centrul ecosistemului și putem examina cu atenție cele mai promițătoare companii românești din industria digitală", a spus Cristina Toncu, director de program la Techcelerator.

Techcelerator va avea responsabilitatea de a identifica și de a selecta start-up-uri românești cu potențial de creștere ridicat (scale-ups). Organizația din România va monitoriza activ companiile locale de tehnologie sau produse inovatoare din sectoarele infrastructură și industrie digitală, soluții digitale pentru sănătate, orașe digitale, segmentul financiar digital.

Companiile digitale preselectate de Techcelerator vor fi evaluate de membrii ARISE Europa, program al EIT Digital conceput pentru a stimula creșterea regională în țările Uniunii Europene, cu scopul de a le introduce în Acceleratorul EIT Europa.

Techcelerator este un program care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Este primul accelerator din țară care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de preaccelerare. Datorită parteneriatului strategic cu fondul de investiții GapMinder sunt vizate și investiții în companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional.

Acestea provin din industrii în creștere ca software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech, PropTech.

EIT Digital are ca principal obiectiv transformarea digitală a Europei. Ea generează inovații digitale revoluționare pe piață și sporește talentul antreprenorial pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții în Europa. Acest lucru este realizat prin mobilizarea unui ecosistem paneuropean format din 200 de corporații europene de vârf, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare. Rețeaua paneuropeană cuprinde mai ales orașe din Vestul Europei și are un hub în Silicon Valley.

ARISE Europa este un program conceput pentru a stimula creșterea regională în țările UE în care EIT Digital nu nu are un punct de prezență. Misiunea sa este conectarea celor mai inovatoare ecosisteme locale la o rețea paneuropeană, consolidarea capabilităților ale jucătorilor inovatori locali, încurajarea dezvoltării abilităților antreprenoriale prin conectarea talentelor locale și a educatorilor.

Comenteaza