Pandemia transformă clădirile de birouri în blocuri. Lumea vrea să lucreze de acasă

Pandemia transformă clădirile de birouri în blocuri. Lumea vrea să lucreze de acasă

Birourile goale vor deveni apartamente pentru locuit în centrul financiar City of London, în încercarea de a revigora cartierul și în contextul în care tot mai multe firme vor să permită angajaților care doresc să lucreze de acasă.

Potrivit unui raport publicat de City of London Corporation, cel puțin 1.500 de unități rezidențiale noi vor fi înființate în City’s Square Mile până în 2030, dat fiind că pandemia a obligat companiile să-și trimită angajații să lucreze de acasă, iar birourile au rămas goale.

Oficialii plănuiesc să ofere spațiile de birouri la prețuri mai mici startup-urilor și firmelor mici care vor să se dezvolte, conform Biziday. Planul de redresare postpandemie prevede îmbunătățirea conectivității 5G, precum și organizarea de diverse evenimente nocturne mari sau în weekend-uri fără trafic în timpul verii.

Primarul City of London (diferit de primarul Londrei), William Russell, a declarat că planurile vor ajuta orașul să facă față provocării de adaptare la noul normal care va apărea după pandemie.

Catherine McGuinness, liderul politic al orașului, a discutat cu reprezentanți ai firmelor pentru a înțelege cum vor să își desfășoare activitatea după pandemie, care a lăsat, de mai multe luni, o mare parte din districtul financiar asemănător unui oraș fantomă.

“Firmele ne-au spus că rămân angajate să păstreze un punct central din Londra, dar modul în care acestea vor funcționa se va schimba inevitabil pentru a reflecta tendințele postpandemice, cum ar fi programul de lucru hibrid și flexibil”.

 

Comenteaza