Afaceristul Vuza: "La primărie nu există un om cu care să poţi face afaceri"

Afaceristul Vuza:
Omul de afaceri Ştefan Vuza iese la rampă la REALITATEA TV Cluj şi acuză: "La primărie nu există un om cu care să poţi face afaceri". El spune că cei care reuşesc totuşi să încheie contracte cu municipalitatea "au canalele lor, nepotismele lor".

El îl acuză pe Boc că nu e deschis spre mediul de afaceri şi că aceeaşi atitudine o avea şi când era premier: "Se temea să nu fie fotografiat cu cineva".

"Cei care au făcut afaceri cu primăria au canalele lor, nepotismele lor", a spus Vuza, la REALITATEA TV Cluj. "Noi am făcut o cerere la primărie, ceream nişte indicatoare pe stâlpi spre fabrica Sinterom. Ne-au răspuns să aşteptăm planul de urbanism, dar între timp au apărut indicatoare către alte 30 de companii". Care e explicaţia? "Noi nu am dat şpagă", spune el.

El şi-a dat cu părerea şi privind managementul prost al companiilor de stat, unde rădăcina problemelor sunt şefii numiţi politic. "În companiile de stat foarte mulţi nu fac ce ar trebui să facă şi doar pe ici, pe colo se fac că lucrează", spune el. "E specific României şi Balcanilor să nu manageriem companiile de stat când şeful e unul politic. Fiecare şef atrage în subordinea lui oameni după nivelul lor de competenţă. Niciun om deştept nu va lucra sub un şef prost, decât temporar".

"De asta companiile de stat nu vor atrage niciodată lideri de valoare", completează el. "Ei trăiesc într-o anumită atmosferă, or cel care te pune pe tine în capul Consiliului de Administraţie e un politician, ale cărui interese sunt să numească o mătuşă acolo, un om deştept nu lucrează cu un asemenea angajator. "Enorm de multe branduri au căzut sub propria incompetenţă", conchide el.

Comenteaza