Află ce posturi sunt disponibile în Spaţiul Economic European

Află ce posturi sunt disponibile în Spaţiul Economic European
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante 2400 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate în total 24240 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi sunt în Spania, unde se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur. Portugalia oferă, la rândul său, Portugalia 600 de locuri de muncă, pentru muncitori necalificați în agricultură.

În Slovacia sunt disponibile 330 de locuri de muncă, dintre care câte 150 sunt pentru asamblori de maşini şi echipamente mecanice, respectiv pentru muncitori necalificaţi în industria automobilelor.

Republica Cehă are 197 de posturi vacante, aici fiind căutaţi, printre alţii, câte 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), de operatori şi de şoferi transport marfă
internaţional.

Marea Britanie caută 165 de persoane, printre care 60 de îngrijitori persoane, 60 de asistenţi
medicali şi 10 constructori structuri metalice-sudură în oţel, în timp ce în Suedia e nevoie de 130 de persoane, printre care 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 medici generalişti, 10 dezvoltatori software şi 10 mecanici auto.

În Germania este nevoie de 116 persoane, printre care 50 de asistenţi medicali generalişti, 20 de operatori maşini şi centrale, 15 şoferi de TIR şi 10 agenţi de pază.

Ţara vecină, Ungaria, caută 50 de operatori la asamblarea panourilor electrice, iar Norvegia are ndisponibile 22 de locuri de muncă, căutând, printre alţii, 6 dulgheri, 6 dulgheri/ parchetari şi 2 tinichigii. La rândul lor Franţa şi Polonia oferă câte trei locuri de muncă, Belgia două şi Austria unul. 

Pentru informaţii suplimentare, solicitanţii de loc de muncă se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza