Alternativă la credite pentru afacerile din IT din Cluj: finanțare contra a 6% din firmă

Alternativă la credite pentru afacerile din IT din Cluj: finanțare contra a 6% din firmă
Techcelerator, primul accelerator de business din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate încă în faza de preaccelerare, va fi lansat la Cluj în 26 februarie.

Cu această ocazie va fi prezentă aici Echipa Techcelerator, împreună cu Cristian Dascălu și Inti Paolucci, parteneri ai fondului de investiții GapMinder, dar și Bogdan Herea, CEO al companiei Pitech+Plus Cluj, care va prezenta potențialul de generare a produselor al companiilor locale de IT.

Cu sedii în București și Cluj, este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor din țară aflate în faza de preaccelerare. Susținerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiții de capital de risc recent lansat în țară. 

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de preaccelerare (idee, concept sau produs cu viabiliate minimă) vor primi câte 25.000 de euro pentru 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari șanse de succes vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 de euro, convertibilă în acțiuni în acea firmă. 

Vor fi preferate companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere, precum: IT&C, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, tehnologie pentru agricultură sau domeniul financiar.

Programul se va derula timp de săptămâni, în București și în Cluj, cu sprijinul a 60 de mentori români și străini, iar prima rundă va începe pe 31 martie. Techcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. Startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală.

GapMinder este un fond de investiții de capital de risc ce vizează startup-uri inovatoare din România aflate în faza de concept, la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare. Este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). 

POC susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și infrastructura subdezvoltată de IT&C și beneficiază de 1,3 miliarde euro din FEDR.

Comenteaza