Amazon al serviciilor de business pentru Europa, dezvoltat la Cluj

Amazon al serviciilor de business pentru Europa, dezvoltat la Cluj

Andrei Pantelimon și alţi cinci antreprenori din Cluj au dezvoltat printr-o investiţie de 200.000 de euro o platformă ce permite identificarea după criterii multiple a unor furnizori pentru 80 de servicii de business.

Ei susțin că proiectul poate deveni un “Amazon al serviciilor B2B din Europa”. „Este platforma unde toţi cei care realizează achiziţii într-o companie, indiferent de rolul lor, pot să se conecteze cu alţi profesionişti de pe poziţii sau din industrii similare, să identifice rapid furnizori validaţi şi să desfăşoare un proces simplu de selecţie”, a declarat Andrei Pantelimon, CEO al Enso Business Services.

Compania a atras o investiţie, sub forma unui parteneriat strategic, din partea companiei de IT Qubiz, cu birouri în Oradea şi Cluj-Napoca. Pantelimon afirmă că, prin intermediul platformei, furnizorii de servicii vor putea să fie vizibili pentru clienţii lor ţintă, reducând costurile de marketing şi vânzări cu până la 90%.

Platforma permite companiilor să identifice furnizori în funcţie de serviciile căutate şi recenziile primite, să-şi administreze propriul portofoliu de furnizori, să se conecteze cu funizori validaţi, dar şi cu alţi profesionişti care folosesc aceleaşi servicii şi să schimbe informaţii cu aceştia.

Furnizorii îşi pot construi profile detaliate vizibile companiilor din platformă şi se pot conecta cu alţi furnizori pentru încheierea de parteneriate. Acum accesul pe platformă este gratuit, atât pentru companii, cât şi pentru furnizori, urmând ca din 2021 furnizorii de servicii să plătească un abonament anual.

Obiectivul companiei este ca anul viitor platforma să acopere principalele oraşe din România şi să aibă cel puţin 3.000 de furnizori înscrişi. Următorul pas va fi extinderea pe noi pieţe din Europa Centrală şi de Est.

„Planurile de viitor au în vedere investiţii de până la un milion de euro, în 2021, pentru extinderea geografică şi dezvoltarea de noi funcționalităţi în platformă, care să completeze setul de instrumente necesare pentru gestionarea proceselor de selecţie, achiziţie, vânzare şi administrare ale relaţiei dintre companii şi furnizorii de servicii”, conform conducerii Enso.

Comenteaza