Americanii de la Emerson îşi vând o divizie din Cluj

Americanii de la Emerson îşi vând o divizie din Cluj
Grupul Emerson, care are fabrici la Cluj şi Oradea, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tranzacţie de 1,2 miliarde de dolari, ce include şi o parte din operaţiunile din România.

„Operaţiunile Emerson din Oradea vor fi transferate integral către Nidec, noul proprietar al acestor două întreprinderi. Lucrăm îndeaproape cu Nidec pentru a asigura o tranziţie lină, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi. Sunt 150 de angajaţi ce lucrează pentru Leroy-Somer în Cluj-Napoca şi 215 pentru Leroy-Somer şi Control Tehniques în Oradea“, au declarat oficialii Emerson, pentru ZF. Americanii au inaugurat în mai 2016 fabrica lor din Bihor.

„Emerson intenționează să relocheze părți din producție şi din serviciile de suport din platforma de Afaceri Automatizări Industriale din Cluj la Oradea. Această relocare planificată va susține dezvoltarea viitoare pentru cele două facilități de primă clasă.

Aproximativ 100 de poziții vor fi relocate la Oradea, spațiul din Cluj fiind utilizat pentru extinderea altor linii de business. Compania va oferi tuturor angajaților vizaţi oportunitatea de a continua cu același loc de muncă în Oradea. Emerson încurajează angajații vizaţi să se mute, oferindu-le pachete de relocare.

Se preconizează că transferul locurilor de muncă la Oradea să se desfăşoare în etape, în următorii doi ani, începând cu a doua jumătate a anului 2015. Pentru cei care nu pot alege relocarea, avem 100 de posturi disponibile în Cluj pentru care pot aplica. Emerson plănuieşte să menţină funcţionarea integrală a campusului din Cluj”, preciza, în primăvara lui 2015, conducerea companiei, pentru ZIUA de CLUJ.

Emerson SRL Cluj era anul trecut în primii cinci angajatori ai judeţului, cu 2.318 de salariaţi. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 692 de milioane de lei şi un profit net de 19,6 milioane. 

Comenteaza