Angajatorii caută poligloţi, ingineri, economişti sau informaticieni

Angajatorii caută poligloţi, ingineri, economişti sau informaticieni
Centrele de servicii care lucrează pentru afaceri din Europa, vor angajaţi. O altă limbă străină decât engleza, studiile economice şi tehnice ajută.

Centrele de servicii domină în standurile de la Iulius Mall, unde 20 de angajatori participă la Târgul de Cariere din 12-13 martie. Locurile de muncă disponibile în această perioadă vin mai ales din domenii ca tehnologia informaţiei (IT), servicii şi retail, contabilitate ori inginerie.

Steelcase, companie care şi-a inaugurat anul trecut în Cluj-Napoca al treilea centru global de business din lume, a ajuns la 80 de angajaţi. Biroul deserveşte Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, sediile companiei din SUA şi clienţii din întreaga lume ai grupului multinaţional de mobilier de birou. Cu 15 poziţii deschise în acest moment, biroul de la Cluj are nevoie de vorbitori de limbă engleză, franceză şi germană, dispune de posturi în domeniile vânzări, financiar, design interior şi IT.

„Căutăm persoane care vorbesc două limbi străine, engleză plus franceză sau germană. Există posturi disponibile şi pentru absolvenţi, lucrează la noi şi studenţi care urmează cursuri de master. Majoritatea angajaţilor sunt licenţiaţi, avem absolvenţi de Arhitectură, dar şi de studii economice. Oameni competenţi există, dar cel mai greu este să găsim vorbitori de două limbi străine. Doar engleza, pe care o ştiu cei mai mulţi, nu e suficient", a precizat Oana Tarcea, specialist Resurse Umane Steelcase. Biroul urmează să mai adauge încă 30-40 de angajaţi până la finalul anului.

 

Centrul de servicii Office Depot, de cinci ani la Cluj, are 20 de poziţii deschise şi a ajuns la 450 de angajaţi. "Căutăm vorbitori de limbi străine, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă şi olandeză. Studiile economice reprezintă un avantaj, dar avem angajaţi absolvenţi de diverse universităţi, de la Litere la Sport sau Teologie. Media de vârstă în companie este 26-27 de ani", a menţionat Lavinia Florea, project manager.

 

Sykes are nevoie de vorbitori de italiană, spaniolă, portugheză, poloneză, cehă, slovacă, maghiară, albaneză, germană, franceză, greacă, bosniacă, sârbă, rusă, bulgară, croată. Evalueserve caută oameni pentru posturi de analist de afaceri, financiar sau de date ori pentru zona de cercetare, cu studii de specialitate în domenii ca economic, financiar-bancar, statistică, cibernetică, medicină sau farmacie. Limba de „lucru" este engleza, pentru o parte dintre posturi se cere obligatoriu încă o limbă europeană, iar pentru celelalte cunoaşterea a încă unei limbi străine reprezintă un avantaj.

 

„Sunt destul de multe oferte de joburi disponibile, mai ales pentru cei care ştiu limbi străine sau pentru cei din domeniul economic. Eu am terminat Ştiinţe Economice şi am făcut şi Silvicultură, dar aici nu sunt oportunităţi. Pe economic sunt însă şanse, am depus CV-uri şi sper să găsesc ceva", spune o tânără participantă. Participanţi sunt companii ca Adecco, Bombardier, CSI, Emerson, Endava, Eurocount & Audit, Evalueserve, Genpact, Gi Group, Hampton, IFES, IRES, Kuka, Leoni, Office Depot, Qual Media, Steelcase, Sykes, Terapia Ranbaxy, TeleTrade, UAC Europe.

300 de posturi

Organizatorii au anunţat că participanţii adună 300 de posturi disponibile. Proiectul, demarat în 2006 de agenţia Fapte, se desfăşoară în parteneriat cu eJobs.ro, care a iniţiat anul trecut seria evenimentelor eJobs Expo. Evenimentul ajunge în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Târgu-Mureş, Constanţa, Craiova, Bacău, Chişinău, Bălţi.

Comenteaza