Aplicația de unde poți cumpăra alimente ieftine vine la Cluj. Cât poți economisi

Aplicația de unde poți cumpăra alimente ieftine vine la Cluj. Cât poți economisi
| Foto: Facebook - bonapp.eco

Clujenii vor putea cumpăra alimente care se apropie de termenul de expirare la un preț mult mai mic, prin intermediul unei aplicații care își propune să oprească risipa alimentară.

Bonapp.eco este o aplicație de tip market-place, care dorește să combată risipa alimentară. Compania se va extinde în următoarele luni la Cluj și alte orașe mari din România. În fiecare oraș, bonapp.eco va angaja o echipă de vânzări, precum şi City Managers în fiecare oraş nou unde se va lansa, potrivit ZF.

Prin intemediul aplicației, au posibilitatea de a-şi vinde produsele alimentare al căror termen de valabilitate se apropie de expirare, iar utilizatorii le pot achiziţiona la preţuri mai mici cu 40% - 80%.

„„La bonapp.eco, intenţionăm să transformăm provocările de mediu, economice şi sociale cauzate de risipa alimentară într-o oportunitate de afaceri sustenabilă în beneficiul tuturor. Cu aplicaţia noastră, consumatorii economisesc până la 80% atunci când achiziţionează alimente, retailerii îşi măresc numărul de clienţi şi veniturile - astfel toţi avem un rol benefic asupra schimbărilor climatice. Suntem încântaţi să avem alături de patru investitori experimentaţi care împărtăşesc valorile noastre în privinţa ecologiei, precum şi mentalitatea noastră de startup. Cu sprijinul lor, este foarte posibil să ne atingem obiectivul de a afilia 5.000 de parteneri şi să vindem 30 de milioane de pachete cu produse până în 2023”, a declarat Grégoire Vigroux, cofondator al bonapp.eco.

Bonapp.eco a fost lanastă în urmă cu două luni, prezentă inițial în București (unde are peste 100 de comercianți parteneri), iar până acum, aplicația a fost descărcată de 10.000 de utilizatori. Start-up-ul a salvat până în prezent 1.000 mese, pentru un coş mediu de 25 lei. 

Recent, Bonapp.eco a obținut o finanațare de 800.000 de mii de euro cu ajutorul căreia va începe extinderea în alte oraşe din România, dar şi în alte ţări din Europa de Est. Finanțarea a venit de la Up (denumită anterior Chèque-Déjeuner), la care s-au alăturat şi fondurile locale Roca X şi Early Game Ventures, precum şi Impact Ventures din Ungaria.

Comenteaza