Banca Transilvania Cluj ţine în viaţă bursa de la Bucureşti

Banca Transilvania Cluj ţine în viaţă bursa de la Bucureşti
Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de marţi, de cinci transferuri de tip Deal, realizate cu acţiuni Banca Transilvania (BT) Cluj, care au însumat 8 milioane de lei, aproape jumătate dn volumul total, de 17,7 milioane.

Cele cinci tranzacţii au fost încheiate la preţul unitar de 2,39 lei, cotaţia BT crescând cu 0,84%. Pachetul de 3,3 milioane de acţiuni transferate reprezintă 0,1% din societate, conform bursa.ro. Opt dintre indicii BVB au încheiat şedinţa în apreciere, în contextul în care rulajul total a fost mai mare decât luni, când a fost înregistrată o lichiditate de 3,4 milioane de euro.
 
Pe piaţa Regular, topul lichidităţii a fost condus tot de acţiunile BT, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,32 milioane de lei. Cotaţia a urcat cu 0,63%, preţul de închidere fiind de 2,38 lei/unitate.
 
Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,31%, iar BET-FI, al societăţilor de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, cu 0,04%. Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,22%, iar BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, cu 0,11%.

Comenteaza