Bihorul și Brașovul, peste Cluj la proiectele industriale

Bihorul și Brașovul, peste Cluj la proiectele industriale

50 de proiecte în domeniul industrial sunt în derulare în Cluj, doar jumătate față de cele din județele Ilfov sau Bihor.

În acest an au fost identificate și monitorizate un număr total de 1.203 proiecte încadrate în domeniul industrial (spații de depozitare, spații logistice și parcuri logistice), conform asistenței virtuale de vânzare la șantiere VICTA.

La nivel de valori cumulate, se estimează investiții peste 9,5 miliarde de lei, cele mai multe fiind înregistrate în județele Ilfov (109 proiecte identificate), Bihor (101 proiecte identificate) și Brașov (67 proiecte identificate).

În primele 10 județe din țară în privința acestui indicator mai sunt Sibiu (56 de proiecte identificate), Timiș și Arad (câte 48), Constanța (45), Iași (44), Argeș (38), cel mai slab reprezentate fiind Teleorman, Mehedinți, Caraș Severin, Vaslui.  

“Revenind însă la investițiile identificate pe parcursul anului 2019, merită menționat și faptul că o mare parte din proiecte se află în momentul de față în stadii incipiente: de intenție, autorizare, proiectare, licitație sau înainte de execuție.

Mai precis, 827 de investiții reușesc să surclaseze proiectele aflate în construcție sau amenajare (241 de proiecte identificate), în timp ce în stadiu finalizat au fost identificate 134 de proiecte”, semnalează raportul.

Comenteaza