Biroul clujean de proiectare Dico & Țigănaș, între primele 10 din România. VEZI topul

Biroul clujean de proiectare Dico & Țigănaș, între primele 10 din România. VEZI topul
Firma lui Șerban Țigănaș a înregistrat venituri de 10 milioane de lei anul trecut | Foto: BATRA

Compania clujeană de arhitectură Dico & Țigănaș se află între cele mai bune din țară după veniturile obținute anul trecut. În clasament apare și Arhimar Serv, birou cu activitate preponderentă la Cluj, dar cu sediul fiscal la Baia Mare. 

Agenția de monitorizare a șantierelor IBC Focus realizează anual topurile celor mai puternice companii de arhitectură și proiectare din domeniul construcțiilor, potrivit datelor fiscale publicate pentru 2019.

„Ediția din 2020 a fost cu siguranță una realizată sub presiunea pandemiei. Situația declanșată la începutul acestui an a dat puțin peste cap planurile tuturor, iar rezultatele transmise de firmele de arhitectură nu fac decât să confirme acest lucru”, a declarat Andrei Spătaru, director general al IBC Focus.

Conform rezultatelor obținute și în baza metodologiei publicației, în top 10 la secțiunea arhitecți și proiectanți se află nume cu rezonanță din piața construcțiilor, care au reușit să controleze o mare parte din totalul veniturilor.

Top 10 România

1. Blue Projects
2. K-Box Construction Design
3. Vego Concept Engineering
4. Epstein Architecture & Engineering
5. Asco Constructii
6. Be Home Concept
7. Arhimar Serv
8. Dico și Țigănaș Birou de Proiectare
9. ADN Birou de Arhitectură
10. HB Design Team Arhitectură Construcții Mobilier

Sursa: IBC Focus

"Aceștia nu doar că ocupă cele mai importante poziții, dar reușesc să se afirme și prin rezultate notabile: cifra de afaceri însumează 33 de puncte procentuale din totalul realizat de primii 100, în timp ce în cazul profitului discutăm de 22 puncte procentuale", se precizează în analiză. 

Pe lângă clasamentul propriu-zis, publicația Cele Mai Puternice 100 Firme de Arhitectură cuprinde topul celor mai profitabile firme de arhitectură și proiectare, top 10 firme cu cel mai mare profit generat per angajat, companii active din domeniu și estimări pentru anul viitor. IBC Focus deține cele mai complexe baze de date cu șantierele active din România.

Au proiectat marile stadioane ale Clujului

În portofoliul Dico & Țigănaș se află obiective ca stadioanele Cluj Arena, Dr. Constantin Rădulescu (extindere), Ion Oblemenco (Craiova) și Târgu-Jiu, Baza Sportivă Clujana și clădirea ELM (Cluj-Napoca), hale industriale pentru companiile Emerson, Bosch, La Lorraine, Mavipriod, centrele comerciale Tiago și Liberty din Oradea, ansamblurile rezidențiale Citadela, Avira, Plai, Biasini, Gimarom, Plopilor Vest.

Comenteaza