Clujul are cea mai activă piață industrială și de retail din România pe luna aprilie

Clujul are cea mai activă piață industrială și de retail din România pe luna aprilie

Județul Cluj are cele mai multe investiții din segmentul industrial și retail din România, cu un număr de 85 de proiecte. La nivel națioanal sunt peste 750 de astfel de proiecte industriale și logistice.

766 de proiecte industriale și logistice se aflau în lucru, în diverse stadii de dezvoltare în cursul lunii aprilie, conform platformei Victa, dezvoltată de consultanții de la IBC Focus, care monitorizează șantiere, potrivit economedia.ro. Cumulat, suprafața acestora este de 2,16 milioane de metri pătrați, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 5,67 miliarde de lei. Majoritatea investițiilor industriale sunt încă în pregătire, conform datelor publicate pe platforma roprie InfoHale.

Clujul, în topul proiectelor industriale și logistice din țară pe luna aprilie

Județul Cluj are un număr de 43 de proiecte pe piața industrială și de logistică și ocupă locul al doilea în acest top, după Bihor cu 62 de proiecte indrustriale.

Dacă luăm la pachet investițiile din segmentul industrial și cele din retail, cel mai activ județ în aprilie e Clujul, cu 85 de proiecte, urmat de Bihor, cu 78, iar zona București – Ilfov are, cumulat, 82 de proiecte.

Cei mai activi constructori în domeniul industrial și retail, conform raportului din luna aprilie:

Clujul are cea mai activă piață industrială și de retail din România pe luna aprilie

„Interesul crescut pentru spațiile de depozitare se menține și în luna aprilie, iar mai mult de jumătate dintre investițiile monitorizate sunt de acest tip”, spun consultanții.

Proiectele publice sunt în continuare în număr mic: 89, față de  677 investiții private. Proiectele de dimensiuni medii, cu suprafețe între 1000 și 3000 mp, se păsrează în topul preferințelor pentru dezvoltatori. Așadar, au fost identificate 418 investiții medii, 213 de mici dimensiuni și 135 mari.

„În ceea ce privește stadiile proiectelor se menține trendul deja cunoscut, iar majoritatea investițiilor industriale urmează să demareze, aflându-se în prezent în stadii incipiente. Mai exact, au fost identificate 6 proiecte în intenție, 21 în proiectare, 455 în autorizare și 166 înainte de construcție. De asemenea, regăsim și 87 investiții în construcție, 22 în amenajare și 59 finalizate”, arată analiza IBC Focus.

Comenteaza