Video Foto Bosch lucrează la “clădirea viitorului” din Cluj. Imagini în premieră

Bosch lucrează la “clădirea viitorului” din Cluj. Imagini în premieră
Noile clădiri vor fi legate printr-o pasarelă transparentă | Foto: Bosch
Bosch lucrează la “clădirea viitorului” la Cluj. Imagini în premieră
Bosch lucrează la “clădirea viitorului” la Cluj. Imagini în premieră
Bosch lucrează la “clădirea viitorului” la Cluj. Imagini în premieră
Bosch lucrează la “clădirea viitorului” la Cluj. Imagini în premieră
Bosch lucrează la “clădirea viitorului” la Cluj. Imagini în premieră
Bosch lucrează la “clădirea viitorului” la Cluj. Imagini în premieră

Concernul Bosch va ridica în centrul Clujului un complex de birouri care va intra în topul imobilelor ecologice de la nivel mondial. Construcția va fi gata în doi ani și va costa 25 de milioane de euro. Compania a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, imagini cu proiectul centrului unde vor activa sute de specialiști.

“Investiția de 25 de milioane de euro va fi gata la finalul anului 2019. Se va întinde pe aproximativ 17.000 mp, va avea peste șase etaje și parcare subterană, atât pentru mașini, cât și pentru biciclete. Prima clădire va oferi mai mult de 500 de birouri pentru asociații departamentelor de software, funcții suport și comercial.

Departamentele de calitate și ingineria fiabilității și departamentul de hardware și mecanică rămân la Jucu, deoarece activitatea lor este strâns legată de activitățile din fabrică. Complexul este proiectat astfel încât să ofere condiții de muncă inspiraționale, laboratoare, restaurante, cafenele, spații de recreere, sală de sport”, a transmis Reka Szabo, responsabil de comunicare și PR al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Au ajuns la 6.500 de angajați

Clujul va reprezenta principala țintă de angajări din țara noastră a grupului german pentru acest an, care a ajuns la 6.500 de angajați. România este un centru de performanţă pentru concern, a precizat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL. "Bosch şi-a menţinut poziţia solidă în România, având o creştere puternică în 2017, în ciuda climatului economic şi politic dificil din ţară".

Grupul Bosch a încheiat anul fiscal 2017 cu vânzări consolidate de 416 milioane de euro în România, în creștere cu 26% faţă de anul anterior. Este de aşteptat ca numărul angajaților să crească în 2018, mai ales în locaţiile din Cluj, Blaj şi Timişoara. Bosch a investit în România 100 de milioane de euro anul trecut în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj.

Pregătesc elevii direct în fabrică

Fabrica de componente auto electronice din Cluj şi-a crescut capacitatea şi portofoliul de produse: Bosch produce unităţi de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple şi asistenţă la condus, sisteme electronice pentru siguranţă, care sporesc siguranţa rutieră şi confortul şoferilor.

În 2017, Bosch a inaugurat în parcul industrial Tetarom III Jucu un centru de training în cadrul fabricii, dedicat pregătirii elevilor în sistemul de învăţământ dual şi dezvoltării profesionale continue a angajaţilor. Investiţia în noua clădire de 4.400 mp, cu săli de instruire moderne, se ridică la şase milioane de euro.

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj, Bosch operează o unitate de producţie de tehnică liniară în Blaj şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. Grupul are 402.000 de angajaţi și a generat vânzări de 78,1 miliarde de euro în 2017.

Sarabanda clădirilor eco

“Complexul unde își desfășoară activitatea Bosch și Iquest va fi pe sistemul BREEAM Outstanding, la nivelul cel mai de sus, în primele 15% din lume: iluminat cu leduri și natural centralizat, comandă a încălzirii, a aerului condiționat. Clădirea va avea inclusiv compostor de deșeuri, resturile de mâncare fiind transformate apoi în pământ. Conceptul de clădire “verde” presupune să te ocupi de reciclarea tuturor deșeurilor. Acolo ajung o mulțime de echipamente, iar dacă rezultă 3 tone de carton, trebuie să dovedești că le-ai predat la reciclare”, a menționat Dorin Beu, președintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi. Întâia clădire “verde” din județul Cluj a fost hala Nokia de la Jucu, iar prima din reședința de județ, Amera Tower, urmate de imobile ca Maestro sau The Office. În lume sunt 20 de astfel de sisteme de certificare, cele mai cunoscute fiind LEED (SUA), BREEAM (Marea Britanie), DGNB (Germania).

Comenteaza