Brokerii clujeni investesc într-o aplicație de comenzi de taxi

Brokerii clujeni investesc într-o aplicație de comenzi de taxi

Grupul financiar clujean BRK (fosta societate Broker) va finanța cu 800.000 de euro aplicația de comenzi de taxi GoCab, creată de compania Romlogic Technology. 

Aceasta este deținută în proporție de 84,8% de Societatea de Servicii de Investiții Financiare BRK Group și a avut afaceri afectate în prima jumătate a anului de pandemia de Covid-19.

Ea comercializează un sistem de taximetrie inteligent (Equinox), aflat la cea de-a doua versiune – care înlocuiește multiple aparate necesare activității de taximetrie  (aparat tradițional de taxat, navigație GPS, tabletă/telefon pentru aplicații mobile, stație de radio-emisie).

Pe lângă acesta, compania a dezvoltat aplicația de comenzi de taxi GoCab, în care companiile din grupul BRK au investit 800.000 de euro, a precizat Sorin Mușat, membru fondator al Romlogic și GoCab Software, conform platformei Financial Intelligence.

“Până la finalului anului 2021, ne propunem să fim cea mai utilizată aplicație de comenzi de taxi din România”, a spus Mușat. În primele șase luni din 2020 au fost vândute 500 de aparate Equinox. Aplicația GoCab a fost lansată public în 10 orașe, fiind instalată de 20.000 de clienți, iar aplicația de șofer, de 3.000 de transportatori.

GoCab Software s-a înființat în 2019, având ca fondatori pe SAI Broker și pe Ninel Macarie, acesta fiind și de director general. Concurența GoCab este formată din aplicații de taxi la nivel național (FreeNow, Star Taxi) și aplicații locale dezvoltate de dispecerate. La nivel național, se păstrează aplicațiile de ride-sharing (Uber, Bolt) care duc la creșterea concurenței în comenzile online.

Comenteaza