Cafea cu infuzie de ulei de măsline. „Îi face pe oameni să fugă la toaletă”

Cafea cu infuzie de ulei de măsline. „Îi face pe oameni să fugă la toaletă”
| Foto: stories.starbucks.com

Băuturile cu infuzie de ulei de măsline de la Starbucks îi fac pe oameni „să fugă la toaletă”. Gama Oleato va fi oferită în SUA, Marea Britanie, Japonia şi Orientul Mijlociu în viitorul apropiat.

Până în prezent, franciza de cafenele a debutat cu gama Oleato în cele 20 de magazine italiene, urmând ca în viitorul apropiat să ofere aceste băuturi în SUA, Marea Britanie, Japonia şi Orientul Mijlociu.
 
Ideea noii game i-a venit directorului general al Starbuck's, Howard Schultz, în timp ce călătorea în Sicilia anul trecut, unde a adoptat obiceiul italian de a lua zilnic o lingură de ulei de măsline, potrivit Independent.
 
Acesta a declarat că a început să adauge ulei de măsline în cafea şi a constatat că acesta produce o „aromă neaşteptată, catifelată şi onctuoasă, care îmbunătăţeşte cafeaua şi persistă frumos în palat".
 
Cu toate acestea, recenziile clienţilor au oferit o descriere mai puţin fericită a experienţei Oleato, mulţi dintre ei împărtăşind descrieri grafice ale efectelor ulterioare.
 
„Jumătate din echipă a încercat-o ieri şi câţiva au sfârşit prin a... avea nevoie să folosească toaleta, dacă înţelegeţi ce vreau să spun", a scris un barman pe pagina Starbucks Reddit.
 
Un val de critici a sosit apoi pe Twitter, un critic spunând „Băutura aia oleato de la Starbs îmi face stomacul să vorbească".
 
Un al doilea utilizator a adăugat: „Pacient IBD aici. Nu m-aş atinge de aceste băuturi nici cu un băţ de trei metri", în timp ce un altul a comparat acest lucru cu „prepararea cafelei folosind sistemul digestiv ca maşină de cafea".
 
Alţii au oferit avertismente de sănătate mai serioase după ce au încercat noua gamă.
 
„I-aş avertiza pe toţi cei care suferă de boli ale vezicii biliare, inclusiv pe cei cărora le-a fost îndepărtată, să evite cafeaua oleato starbucks, deoarece poate declanşa atacurile de calcul biliar existente", a postat un al treilea utilizator.
 
În doze mici, uleiul de măsline este benefic pentru promovarea unei diete sănătoase, dar poate avea proprietăţi laxative atunci când este consumat în cantităţi mari. Cafeaua are, de asemenea, un puternic efect laxativ, ceea ce înseamnă că gama Oleato are potenţialul de a fi un cocktail supărător pentru intestinele clienţilor.
 
Anunţând noua gamă în februarie, dl Schultz a părut evanghelic în legătură cu adăugarea băuturilor cu infuzie de ulei de măsline la arsenalul Starbucks.
 
„Acum, vor fi oameni care vor spune: „Ulei de măsline în cafea? Dar dovada este în ceaşcă", a spus el.
 
„În peste 40 de ani, nu-mi amintesc un moment în care să fi fost mai entuziasmat, mai entuziasmat, care să demonstreze mândria, calitatea, pasiunea, moştenirea şi meşteşugul a ceea ce poate face Starbucks”.

Comenteaza