Câmpia Transilvaniei își face brand la Cluj

Câmpia Transilvaniei își face brand la Cluj
Organizațiile clujene vor să promoveze gastronomia și produsele locale

Secțiunea clujeană a Câmpiei Transilvaniei va avea propria identitate teritorială la finalul unui proces care se va încheia în iunie 2021.

Finanțat de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Câmpia Transilvaniei și implementat de Asociația de Turism Activ Trascău (ATAT), proiectul propune configurarea și demararea utilizării unui brand microregional fundamentat pe unicitatea teritoriului, elementele de patrimoniu material și imaterial locale și trăsăturile naturale unice. Scopul final este de promovare a teritoriului.

Misiunea proiectului este de a contura un brand viu, bazat pe poveștile localnicilor, bazat pe crearea de conexiuni și colaborări și pe încurajarea apariției de evenimente și inițiative locale noi. Se vor lua în considerare aspecte din domenii diverse precum specificul local, particularitățile etnografice, gastronomia locală, muzica și dansul tradițional, artizanat și meșteșug, produsele locale, ecoturism și multe altele.

Brandul de microregiune este un set de elemente care susține specificul zonei și care îi promovează particularitățile unice sau inedite față de alte zone. În cadrul proiectului s-a parcurs etapa inițială de cercetare a teritoriului, aflându-se acum într-o etapă colaborativă, de consultare a comunităților pentru a identifica nevoile de dezvoltare, de creștere și pentru a fixa împreună pilonii de brand.

Aceștia ar urma să servească pe de o parte dezvoltării turistice a zonei (patrimoniu material și imaterial, evenimente, elemente naturale) și dezvoltării antreprenoriale a zonei (producători locali, antreprenoriat). Partea finală presupune finalizarea conceptului de brand și un ghid practic menit să ajute entitățile din teritoriu să își crească vizibilitatea la public și să își consolideze cota de piață.

GAL Câmpia Transilvaniei este o asociație nonprofit în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Microregiunea ocupă 13% din suprafaţa judeţului Cluj, adică 1.008 kmp, având 34.703 locuitori. Microregiunea este situată la 18 km de Cluj-Napoca, la 6,5 km de Gherla şi 5 km de Dej.

loading...
Comenteaza