Foto Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară

Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară
Fațada noului ansamblul de birouri reflectă vila interbelică Oromolu | Foto: CBRE, Philips
Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară
Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară
Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară
Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară
Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară
Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliară

Noul sediu ultramodern al CBRE, liderul mondial pe piața de consultanță imobiliară, va fi amenajat de către o echipă de designeri coordonată de la Cluj.

CBRE a anunțat mutarea într-un nou sediu, situat în proiectul de birouri Aviatorilor 8 din capitală, dezvoltat de către NEPI Rockcastle și amplasat în Piața Victoriei. CBRE va ocupa un spațiu de 1.000 mp, la primul etaj al clădirii moderne de birouri care, alături de Vila Oromolu, face parte din ansamblul Aviatorilor 8. Lucrările de amenajare se vor finaliza până la sfârşitul anului.

Pentru amenajarea noilor birouri, CBRE colaborează cu Morphoza Cluj, companie de consultanță în design interior recunoscută pentru creativitate și soluții inovatoare. Conceptul a plecat de la ideea de birouri ale viitorului, în care accentul este pus pe starea de bine a angajatului, pe un mediu plăcut și creativ, în care tehnologiile ultra moderne se îmbină cu cele mai sofisticate principii de wellness.

Tururi virtuale de clădire 3D

CBRE a folosit pentru definirea și optimizarea spațiului noile tehnologii pe care le deține, printre care aplicația de măsurare a gradului de utilizare a diferitelor tipuri de spații de lucru sau aplicația de simulare a spațiilor care permite tururi virtuale de tip 2D și 3D.

O altă soluție inovatoare utilizată în amenajarea noului sediu CBRE este o metodologie proprie, folosită pentru creșterea stării de bine, a sănătății și productivității angajaților, prin alcătuirea unor profiluri profesionale și stabilirea conexiunii dintre modul de lucru și mediu.

“Ne-am propus să facem din schimbarea sediului un adevărat studiu de caz, în care să folosim cele mai noi tehnologii și aplicații pe care le deținem, pentru a arăta cum se poate face trecerea de la aspectele ce țin de funcționalitatea, siguranța și confortul unor spații de birouri spre zona de experiență superioară a utilizatorului. Este una dintre cele mai pregnante tendințe din sectorul de birouri, iar odată cu noul sediu avem ocazia să demonstrăm ce poate face o echipă de specialiști – CBRE și Morphoza – având la îndemână cele mai performante instrumente”, a declarat Răzvan Iorgu, managing director al CBRE Romania.

Clădirea de birouri are un design avangardist, cu o fațadă dublu curbată care reflectă Vila Oromolu, una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului. Vila a fost construită în 1927, într-o îmbinare a stilurilor neoclasic, baroc și art nouveau și a fost restaurată de NEPI.

Ansamblul este situat la intersecția Bd. Aviatorilor cu str. Paris, în zona ultracentrală a Bucureștiului (CBD, dispune de o suprafață închiriabilă de 7.700 mp și de o parcare cu 202 locuri, amplasate pe trei niveluri subterane.

Clădirea de birouri are patru niveluri, iar suprafața vitrată generoasă asigură lumină naturală, oferind și izolație termică optimă.

General Electric și Philip Morris, printre chiriași

În afară de CBRE, chiriașii proiectului sunt concernul american General Electric, care are aici sediul centrului de soluții software, Fitbit, producător american de echipamente de monitorizare a activității fizice, și compania americană Philip Morris.

Până la amenajarea noului sediu, CBRE își va muta temporar birourile în spațiile închiriate de Spaces în clădirea Campus 6.1, parte a proiectului dezvoltat de Skanska în apropierea Universității Politehnice. CBRE este atât chiriaș în spațiile de lucru flexibile, cât și administrator al clădirii, implicându-se în viața clădirii atât din postura de strateg, cât și de utilizator, în scopul de a optimiza propriile servicii.

CBRE Group este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are 80.000 de angajați și deservește proprietari și chiriași prin intermediul a 450 de birouri din lume.

Showroom inspirat de “Vrăjitorul din Oz”

Clujenii de la Morphoza vor amenaja birourile liderului mondial în consultanță imobiliarăCompania clujeană de design interior a inaugurat un showroom în București. Decizia de a-și extinde activitatea în capitală vine ca urmare a cererilor venite din partea companiilor interesate de a-și moderniza spațiile în care își desfășoară activitatea, conform Wall Street. “În ultimii ani, activitatea companiei noastre a depășit granițele regionale și a devenit o prezență constantă în zona de sud a țării. Am optat pentru un spațiu independent, de 100 mp, situat într-o zona centrală, pe Bd. O. Goga. Proiectul e inspirat din povestea “Vrăjitorul din Oz”, iar investiția s-a ridicat la 50.000 de euro”, a declarat Diana Calfa, managing partner al Morphoza.

Comenteaza