Clujul are cele mai multe joburi libere din provincie şi în această săptămână

Clujul are cele mai multe joburi libere din provincie şi în această săptămână
Clujul este din nou, pentru a şasea săptămână consecutiv, judeţul cu cele mai multe locuri de muncă vacante din provincie, relevă un raport săptămânal remis în urmă cu puţine minute de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Este vorba în total de 918 locuri de muncă vacante în Cluj, număr depăşit doar de Bucureşti, cu 1.417 posturi. În urma Clujului se află judeţul Timiş cu 587 joburi vacante, Iaşi cu 565 posturi libere şi Hunedoara cu 442 posturi disponibile. De cealaltă parte, judeţele cu cele mai puţine locuri de muncă libere sunt Caraş-Severin cu 11, Covasna cu 23 şi Mehedinţi cu 45 joburi.

În total în ţară sunt înregistrate 9.728 locuri de muncă, în săptămâna 22-28 iulie, conform ANOFM. La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 791 locuri de muncă, în special pentru ingineri şi subingineri, dar şi pentru programatori şi asistenţi medicali generalişti. În schimb, pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 8.937 locuri de muncă. Între acestea cele mai multe joburi vacante sunt pentru confecţioneri de articole din textile - 751 posturi şi muncitori necalificaţi în confecţii - 603 posturi.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa această adresă de Internet pentru locurile de muncă vacante în Cluj ori în alt judeţ.

 

Comenteaza