Clujul are cele mai multe joburi vacante din provincie

Clujul are cele mai multe joburi vacante din provincie
Judeţul Cluj are din nou cele mai multe locuri de muncă vacante din provincie, relevă analiza săptămânală a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În întreaga ţară sunt disponibile în total peste 8.300 de locuri de muncă, săptămâna viitoare. Dintre acestea, cele mai multe sunt în Cluj - 852 de joburi vacante, dublu faţă de cele din Bucureşti - 432. Alte judeţe unde numărul locurilor de muncă vacante este peste medie sunt Iaşi cu aproape 700 joburi, Braşov cu 625 slujbe vacante şi Vâlcea - 458 posturi. De cealaltă parte, judeţele cu cele mai puţine locuri de muncă vacante sunt Caraş-Severin (trei), Sălaj (şase), Ialomiţa (13), Galaţi (24), Tulcea (34), Mehedinţi (40), Constanţa (55), Suceava (60) şi Botoşani (66).

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt înregistrate 695 de locuri de muncă, cele mai multe pentru ingineri şi subingineri şi programatori. Pentru persoane cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 7.682 de locuri de muncă, cele mai multe pentru confecţioner-asamblor articole din textile - peste o mie, şi muncitori necalificaţi necalificat în industria confecţiilor - 658 posturi.

 

Comenteaza