Clujul are proiecte de infrastructură de o jumătate de miliard de euro

Clujul are proiecte de infrastructură de o jumătate de miliard de euro

Județul Cluj se situează pe primul loc în România ca număr de proiecte de infrastructură publică, înaintea Bucureștiului. Ca valoare totală, însă, Alba este pe poziția întâi.

Prin intermediul modulului Market Intelligence, agenția de monitorizare a șantierelor la nivel național IBC Focus a identificat proiectele publice de infrastructură din perioada iulie – decembrie 2019 care se află în stadii de construire sau de amenajare.

În categoria investițiilor de infrastructură se numără, printre altele, lucrările la căile ferate, parcurile, zonele pietonale, podurile și pasajele, proiectele rutiere ori șantierele navale.

Județele Cluj (34 de proiecte), Timiș (32), Harghita (28) și Iași (28) se aflau între primele din clasament în ceea ce privește proiectele de infrastructură, beneficiind de cele mai multe astfel de investiții. Capitala avea abia 12, iar județul Ilfov, doar 8.

Din punct de vedere valoric, cele mai mari investiții în infrastructură se realizează în județele Alba (2,60 miliarde de lei), Cluj (2,45 miliarde) și Brăila (2 miliarde). Între primele cinci județe se mai aflau Hunedoara (1,1 7 miliarde), Bacău (0,8 miliarde).

Comenteaza