Clujul are solicitări de corpuri de iluminat la nivelul Bucureștiului

Clujul are solicitări de corpuri de iluminat la nivelul Bucureștiului
Iluminatul cu corpuri ELBA este cel mai solicitat în România

Numărul proiectelor de șantiere cu solicitări de corpuri de iluminat exterior în Cluj și Timișoara se apropie de cel din București, conform statisticilor IBC Focus.

Compania de consultanță în construcții a realizat un raport asupra măririi pieței corpurilor de iluminat exterior din România. Astfel, în ultimele trei luni au fost identificate 133.000 de unități de corpuri de iluminat exterior solicitate de arhitecți în caietele de sarcini.

Cele mai multe solicitări au venit din București (357 proiecte identificate), urmat de județele Timiș (308 proiecte identificate) și Cluj (300 proiecte identificate). La nivel de branduri specificate, Elba conduce detașat, cu 41 de puncte procentuale din totalul pieței specificate. Tot la acest capitol mai apar și Philips sau Ledco.

Printre cele mai mari proiecte identificate la nivel național care au specificate în caietele de sarcini corpuri de iluminat exterior sunt un ansamblu multifuncțional cu patru blocuri și birouri din Ilfov (valoare estimată de 34 milioane lei), un imobil de locuințe colective cu 66 de apartamente din Bacău (9 milioane), un parc logistic cu două hale, birouri, spații administrative din Ilfov (84 de milioane).

Comenteaza