Clujul, din nou cele mai multe joburi din ţară

Clujul, din nou cele mai multe joburi din ţară
Judeţul Cluj are şi săptămâna viitoare cel mai mare număr de posturi vacante pentru şomeri din provincie, conform evidenţei Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Este vorba, în total, de 623 de posturi vacante, disponibile în perioada 3-9 februarie. Numărul este mai mare şi decât cel disponibil în Capitală - 510, dar şi în restul judeţelor. Conform evidenţei ANOFM, al treilea judeţ într-un clasament al celor mai multe posturi vacante este Călăraşi, cu aproape 400 de posturi, urmat de Timiş cu 369 şi de Alba cu 278 de joburi vacante. La polul opus sunt judeţele Tulcea cu 17 posturi vacante, Ialomiţa cu 16, Mehedinţi cu 7, Sălaj cu 6, şi respectiv Caraş-Severin cu doar trei  locuri de muncă vacante.

 

În total, în ţară sunt disponibile, săptămâna viitoare, 6.169 de locuri de muncă. Dintre acestea, însă, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 475 locuri de muncă, în vreme ce pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 5.694 locuri de muncă.

Comenteaza