Clujul și Bucureștiul se bat în spații de co-working

Clujul și Bucureștiul se bat în spații de co-working
ClujHub este cel mai mare spațiu de co-working din Europa de Est

Capitala României și “capitala” Transilvaniei sunt cel mai bine poziționate în spațiile de lucru în comun din țară. În timp ce Bucureștiul are 12 asemenea operatori, Cluj-Napoca a ajuns deja la 7.

Peste 40 de spaţii de co-working au împânzit harta României în ultimii ani, creând o alternativă la birourile clasice. Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa şi Braşov sunt oraşele cu cele mai multe astfel de spaţii de birouri flexibile, potrivit unei analize realizate de Impact Hub împreună cu Startarium şi cu EY.

„Investiţiile variază de la un proiect la altul, în funcţie de diverse elemente. Într-un proiect de clădire nouă, toată infrastructura este nouă, astfel încât noi ne putem concentra eforturile pe elemente de design şi partiţionări.

În cazul unei clădiri mai vechi, refacem absolut toată infrastructura. În funcţie de calitatea materialelor, a mo­bi­lierului, investiţia într-un spaţiu de co-wor­king poate ajunge la 500-600 euro/mp“, spune Oana Craioveanu, CEO şi cofondator al Impact Hub Bucharest.

Cel mai nou spațiu de acest gen din Cluj (1.100 mp) a fost dat în folosință de Silicon Forrest în zona Cluj Arena, fiind al doilea al operatorului după cel din zona centrală a orașului (1.300 mp).

În complexul Central, antreprenorul Cristian Dascălu a fost dat în funcțiune cel mai mare hub de coworking și de evenimente din Europa de Est, iar la Facultatea de Business, grupul Google a amenajat un hub regional. În schimb, din Liberty Park a plecat Impact Hub, care s-a mutat la București, rămânând însă pe loc Spherik Accelerator.

Spații de co-working în Cluj-Napoca

- Cluj Hub
- Cluj CoWork
- Simplon
- Spherik Accelerator
- Innovation Labs
- Silicon Forest
- Thatdevspace

Sursa: Impact Hub

Comenteaza