Comisarul european Phil Hogan, pe dealurile Durgăului din Cluj

Comisarul european Phil Hogan, pe dealurile Durgăului din Cluj
Comisariul european Phil Hogan, pe dealurile Durgăului de la Cluj
Comisariul european Phil Hogan, pe dealurile Durgăului de la Cluj
Comisariul european Phil Hogan, pe dealurile Durgăului de la Cluj

Europarlamentarul clujean Daniel Buda relatează vizita pe care a făcut-o alături de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, și de ministrul agriculturii, Petre Daea, în zona viticolă Dealurile Durgăului.

Europarlamentarul a reluat campania ”Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!” și l-a invitat și pe comisarul european pentru agricultură să se implice. Daniel Buda și oficialul european, care s-a aflat, vineri, într-o vizită la Cluj-Napoca, au vizitat Crama La Salina din Turda. Alături de aceștia, s-a aflat și ministrul Agriculturii.

"Am vizitat Crama La Salina, un proiect născut în urmă cu șapte ani și pornit de de la pasiunea a doi iubitori de vinuri nobile, Simion Mureșan și Claudiu Sugar, care au refăcut arealul viticol de pe dealurile Durgău", scrie Daniel Buda, pe Facebook.

"Teritoriul specific Văii Arieșului vine cu amprenta identității sale, transformând oferta Cramei La Salina într-o experiență unică. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici, încă de când localitatea purta numele Potaissa", explică Buda.

Europarlamentarul l-a însoțit pe oficialul european la via de pe Dealurile Durgăului. "După decenii de inactivitate, zona viticolă Dealurile Durgăului a fost transformată într-o vie roditoare, folosind tehnologie de exploatare de ultimă generație, fiind astfel un model de succes pentru viticultura din România".

"Lucrările manuale, strugurii îngrijiți și atent culeși, tehnologia și dotările de vârf ale cramei asigură producerea unor vinuri de calitate. În 2014, recoltarea s-a făcut pe o suprafață de 20 ha, cu o producție de 47.000 de sticle. 2019 va fi anul în care se va ajunge la capacitatea maximă de producție, când se vor îmbutelia 300.000 de sticle cu vin, de pe toată suprafața de 42 ha", mai scrie Daniel Buda.

Comenteaza