Constructorul nr. 1 al Clujului și-a ridicat două unități de prefabricate

Constructorul nr. 1 al Clujului și-a ridicat două unități de prefabricate
Firma de construcții apelează la prefabricate pentru a reduce manopera din șantier | Foto: Wincon

Societatea de construcții cu cele mai mari afaceri din județ, Wincon Cluj, a creat două fabrici proprii de prefabricate din beton armat pretensionat: una în zonă, alta în Bucureşti.

Aducerea tehnologiei mai aproape de şantiere şi de muncitorii din construcţii este nu o metodă de a face faţă lipsei forţei de muncă, dar şi de a eficientiza procesul de derulare a lucrărilor, susține Bogdan Irsik, unul dintre acționari, conform ZF.

„Orice utilaj achiziţionat are ca scop reducerea manoperei necesare pe şantier. Noi am investit deja în două fabrici de prefabricate din beton armat pretensionat – una în Cluj şi alta în Bucureşti. Vrem să eliminăm cât de mult posibil manopera din şantier, să prefabricăm cât putem de mult, crescând calitatea lucrărilor şi reducând timpul de execuţie şi manopera necesară“, a declarat Bogdan Irsik.

Specialistul clujean consideră că o clădire sustenabilă nu trebuie confundată cu una „verde“, pentru că a fi sustenabil înseamnă mai mult decât a fi prietenos cu mediul înconjurător. Cea sustenabilă este o clădire corectă ecologic, ce utilizează eficient resursele naturale, încorporează materiale reciclabile şi soluţii de energie regenerabilă și se încadrează minim invaziv cu mediul înconjurător.

Piaţa construcţiilor cere clădiri „verzi“ în toate domeniile sale, de la clădiri rezidenţiale la clădiri de birouri şi centre comerciale, chiar şi fabrici sau centre logistice. Compania a realizat anul trecut afaceri de 276 de milioane de lei, fiind urmată în topul constructorilor din județ de ACI, Tellus, Hexagon și TCI.

Comenteaza