Cresc cererile de cazare turistică la Cluj

Cresc cererile de cazare turistică la Cluj

Traficul pe internet al potențialilor turiști care caută cazare în zona Clujului s-a majorat în ultima perioadă chiar și în lipsa marilor festivaluri.  

După o scădere de peste 80% a căutărilor înregistrate în online pentru cazare în Cluj-Napoca în aprilie, față de martie 2020, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație, traficul online a înregistrat o creștere treptată, conform site-ului local CazareClujNapoca.ro.

În ultimele zile, traficul online a celor care caută cazare în municipiu, începând cu pensiuni, hoteluri sau apartamente în regim hotelier, a avut creșteri de 30% față de cea mai slabă lună a acestui an, aprilie. În contextul lipsei evenimentelor și a festivalurilor care au loc anual în Cluj, cererea este mică, deoarece acestea aduceau cea mai parte a turiștilor în perioada de vară.

Cu o piață de 200 de unități de cazare, din care 55 pensiuni și 50 de hoteluri, la care se adaugă unitățile din jurul orașului, administratorii lor se adaptează noilor condiții de pe piață. Un chestionar a fost trimis în rândul unităților din oraș în perioada 5-11 iunie.

Prin acesta s-a dorit aflarea celor mai importante măsuri de siguranță implementate pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Majoritatea unităților de cazare au luat măsuri drastice pentru siguranța turiștilor, printre ele fiind restrângerea activităților și a facilităților oferite, dotarea cu dispozitive de ultimă generație pentru dezinfecție virusologică.

Pentru protecția turiștilor, 55% dintre unitățile chestionate vor oferi în mod gratuit măști de protecție celor care au nevoie, față de cei 30% care nu oferă acest beneficiu. 13% oferă măștile contra cost persoanelor.

Totuși, pentru toată perioada în care masca este obligatorie, purtarea celei proprii este recomandată. Se observă o mobilizare a tuturor unităților de cazare pentru dezinfectarea corespunzătoare a suprafețelor și aerisirea spațiile închise frecvent utilizate de către clienți.

„Am luat o gamă largă de măsuri: de la actualizarea procedurilor de lucru pentru fiecare departament, la introducerea soluțiilor de curățare și dezinfectare avizate în combaterea virusurilor”, a spus un proprietar de unitate de cazare. 

Pentru servirea în siguranță a mesei, turiștii pot opta pentru mai multe variante. Unele unități oferă servirea mesei în regim room service sau pe terasele amenajate. Altele renunță la acest serviciu în perioada următoare, până la noi reglementări. Unitățile de cazare le-au recomandat tuturor celor care vor să le treacă pragul să respecte normele impuse de autorități, totodată și regulile unității.

“Cluj-Napoca și împrejurimile sale oferă nenumărate oportunități de relaxare și de petrecere a timpului liber. Chiar și în lipsa marilor festivaluri care animau Clujul în anii trecuți, este o destinație care merită vizitată și în acest an. Aici veți descoperi numeroase obiective turistice spectaculoase, care accentuează farmecului acestui oraș”, conform reprezentanților portalului.

Comenteaza