Cresc salariile la Poșta Română. Cât e mărirea și ce alte măsuri anunță compania de stat

Cresc salariile la Poșta Română. Cât e mărirea și ce alte măsuri anunță compania de stat

Sindicatul Naţional Poştă Curierat (SNPC) și Compania Naţională „Poşta Română'' au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește cresterea pachetului salarial.

Valoarea pachetului salarial agreat de Compania Naţională '„Poşta Română'' (CNPR) cu Sindicatul Naţional Poştă Curierat (SNPC) va creşte cu 250 de lei în acest an, iar discuţiile pentru o nouă majorare ar urma să aibă loc în luna noiembrie, potrivit unui comunicat de pe site-ul oficial al companiei de stat.

Potrivit companiei, în urma discuţiilor dintre cele două părţi, s-a stabilit semnarea unui acord privind salariile, condiţiile de muncă şi alte drepturi care decurg din relaţiile contractuale, precum şi un calendar de creşteri salariale pe întreg anul 2024.

Astfel, este vorba despre creşterea valorii pachetului salarial cu 250 de lei, dar şi despre reluarea discuţiilor privind o nouă majorare salarială în luna noiembrie 2024.

De asemenea, s-a agreat angajarea pe o perioadă determinată a până la 500 de înlocuitori, pentru a suplini personalul operaţional, posturi unice din zona rurală, reprezentând o cheltuială suplimentară din bugetul CNPR, în valoare de două milioane de lei. În plus, cuantumul de bonusare va creşte de la 50 de bani la un leu, pentru încasare facturi utilităţi.

Totodată, s-a stabilit un calendar pentru acordarea de uniforme după cum urmează: în prima jumătate a lunii martie se va acorda primul kit care va conţine şapcă, pelerină şi pantaloni; în luna mai, se va acorda al doilea kit compus din tricou şi cămaşă; în funcţie de rapiditatea procesului de licitaţie, vor fi acordate, până la sfârşitul anului 2024, salopetă, eşarfă, vestă şi genţi poştale.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii CNPR s-au angajat să eficientizeze procedurile poştale pentru realizarea de economii, „având în vedere că instrucţiunile poştale din prezent au fost implementate la nivelul anului 1965", precum şi să deruleze un program pentru renormarea activităţilor poştale.

„Negocierile dintre Poşta Română şi SNPC s-au desfăşurat într-un spirit de colaborare şi dialog constructiv, în încercarea de a ajunge la un acord care să reflecte atât interesele angajaţilor, cât şi necesităţile operaţionale ale Companiei", precizează Poşta Română.

Compania Naţională „Poşta Română" este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acţiuni).

Comenteaza