Curieratul rapid pe bicicletă prinde la Cluj. Vine BeeFast

Curieratul rapid pe bicicletă prinde la Cluj. Vine BeeFast

Startup-ul de curierat rapid pe bicicletă BeeFast, prezent acum doar în zona București, își va extinde rețeaua prin prezența la Cluj în acest an.

Tânăra companie a crescut de la 16 livrări/zi la începutul lui 2020 la un maxim de 580 livrări/zi spre finalul anului, conform Economica.net. Aceasta a început ca o soluție de livrări rapide pentru firme, dar debutul pandemiei a accelerat dezvoltarea proiectului către o infrastructură digitală cu sistem integrat de plată și livrare a comenzilor pentru magazinele offline.

Pe parcursul a nouă luni din 2020, BeeFast a mutat în online peste 100 de business-uri, din domenii precum restaurante, cosmetice, flori, îmbrăcăminte. Prin intermediul platformei digitale cu geolocalizare, curierii sunt repartizați în funcție de proximitate, în momentul în care comanda este confirmată.

Cele mai active businessuri sunt restaurantele, cafenelele, florăriile, dar și băcănii, magazine alimentare și de băuturi, magazine de jucării, farmacii, magazine de haine și încălțăminte. Fondatorii își propun să lanseze anul acesta o aplicație dedicată care să simplifice procesul de comandă și care să vizeze livrare ultrarapidă.

"Orientarea către online a românilor și felul în care clienții și-au schimbat comportamentul de consum determină o creștere constantă a interesului pentru servicii integrate, eficiente, rapide. Nu vorbim doar de București, ci și de orașele cu o dinamică similară din țară, unde avem solicitări de extindere și spre care ne vom orienta în 2021", a precizat unul dintre fondatori, Cristian Grozea. 

Pentru anul în curs BeeFast își propune să se extindă la nivel național, vizând nouă orașe, pe lângă București și Ilfov, unde activează în prezent. Acestea sunt Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Sibiu, Craiova, Pitești, Brașov, Timișoara, Galați.

Vor avea concurență locală

La Cluj există deja un business local de acest fel, aflat în expansiune. Trei bicicliști din Cluj-Napoca şi Oradea au creat Eastride, ca alternativă sustenabilă la livrările clasice realizate cu maşina de firmele de curierat. După debutul în cele două orașe, s-au extins în Braşov şi Târgu-Mureş, iar din acest an, în București. Echipa numără 300 de colaboratori. Fondatori sunt Botond Bakos, Arpad Joo, Balazs Halmen, cărora li s-a alăturat un investitor extern care le susţine planurile de dezvoltare, Iosif Savu.

Comenteaza