De’Longhi a ajuns la 2.400 de angajați la Cluj. “Vom rămâne aici până când putem”

De’Longhi  a ajuns la 2.400 de angajați la Cluj. “Vom rămâne aici până când putem”
Grupul italian s-a extins cu fabrici și magazine la nivel mondial

Producătorul de articole de aparate electrocasnice a ales Clujul  pentru producție deoarece a găsit aici o cultură asemănătoare cu cea din Italia, a declarat directorul general al De’Longhi România.

“În cei 17 ani de când suntem la Cluj am ajuns la 2.400 de angajați, am mărit substanțial suprafața de producție. În primul rând am găsit aici o mare asemănare cu cultura italiană, dar a fost important și faptul că am fost înțeleși de către instituțiile statului. De’Longhi va rămâne aici atât timp când se va putea”, a menționat Massimo Paronitti.

În vara anului trecut, cel mai mare exportator din județul Cluj a anunțat că are disponibile 100 de posturi de montatori electromecanici pentru fabrica de espressoare de cafea din parcul industrial Tetarom III Jucu. Grupul italian a preluat în 2013 halele producătorului de telefoane mobile Nokia.

Afacerile din România ale producătorului de la Cluj, specializat în fabricarea de aparate electrocasnice, se ridicau la 921 de milioane de lei, cu un profit net de 30,6 milioane în 2017, conform portalului Termene.ro.

Acționarii săi erau companiile De’Longhi Appliances (90%) și De’Longhi SPA (10%). Principalii jucători la nivel național din acest domeniu sunt Arctic (40,6% cotă de piață), De’Longhi România (14,3%), Zoppas Industries (13,6%), Philips Orăștie (12,6%) și Electrolux (10,2%)

De’Longhi activează pe piață prin două divizii: echipamente de uz casnic și profesionale. Compania este prezentă pe piață prin mărcile De’Longhi, Kenwood, Ariete, Simac, Climaveneta, Dlradiators. Aceasta a fost înființată de familia De’Longhi, în 1902, ca atelier meșteșugăresc, iar din 1970 compania a început să comercializeze produsele proprii sub marcă înregistrată.

În urma extinderii, în 1994 Climaveneta a devenit parte din grupul De’Longhi, fiind specializată în refrigerare, aer condiționat, producerea de apă rece pentru procese industriale și uz comercial, producția de radiatoare. În 2001, italienii au cumpărat producătorul britanic de aparatură pentru casă Kenwood.

Italienii vor să se implice în economia locală

Noul Consulat al Italiei la Cluj vrea să aducă înapoi românii plecați în străinătate, cărora le promite inclusiv școală cu predare în această limbă. Proiectul este dedicat copiilor românilor care doresc să se reîntoarcă acasă din Peninsulă, a anunţat Massimo Novali, noul consul onorific al Italiei pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş. Modelul de succes al întreprinderilor mici și mijlocii practicat în Italia va fi aplicat și aici. La Cluj trăiesc 1.000 de rezidenţi italieni, iar în România sunt trecute la Oficiul Național al Registrul Comerţului 46.000 de firme italiene, din care funcţionează efectiv 25.000. Italia se plasează  pe locul 1 în privința numărului de firme străine care au investit în ţara noastră.

Comenteaza