„Depunctarea Clujului şi Bucureştiului, orașele cu cele mai multe universităţi, arată ca Start-up Nation îşi pierde scopul"

„Depunctarea Clujului şi Bucureştiului, orașele cu cele mai multe universităţi, arată ca Start-up Nation îşi pierde scopul"

Depunctarea business-urilor înfiinţate prin programul Start-up Nation 2018 din Bucureşti, Cluj şi Ilfov a stârnit reacţii negative în rândul antre­prenorilor şi consultanţilor, nemulţumiţi de grila propusă de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antre­pre­noriat în ordonanţa de urgenţă.

„Depunctarea Clujului şi Bucureştiului, unde sunt cele mai multe universităţi, arată ca Start-Up Nation îşi pierde scopul de la care a început, şi anume să sprijine tinerii antrepre­nori. Locurile din care ar trebui să pornească cât mai multe afaceri sunt depunctate“, afirmă Andreea Kohalmi, consultant în afaceri.

Ministerul de profil a propus ca densitatea firmelor mai mici relativ la populaţie să fie unul dintre criteriile de evaluare a planului de afaceri pentru programul din 2018.

Afacerile care se vor dezvolta în localităţi în care numărul IMM-urilor la nivel judeţean la 100 de locuitori este mai mic de 4 vor primi 20 de puncte, iar unde numărul IMM-urilor depăşeşte cifra 4, doar 5 puncte, dacă se păstrează proiectul de ordonanţă de urgenţă scos în dezbatere de minister pentru Start-Up Nation 2018.

Potrivit listei publicate recent pe site-ul ministerului de resort, în Capitală sunt 5,99 de IMM-uri la suta de locuitori, în judeţul Cluj sunt 4,23, iar în Ilfov sunt 4,71 de IMM-uri, mai multe detalii pe ZF.ro.

Comenteaza