Doar 15% dintre firmele din Cluj au site-uri pe Internet (studiu)

Doar 15% dintre firmele din Cluj au site-uri pe Internet (studiu)
Zece antreprenori din Cluj au fost învăţaţi astăzi să-şi facă site-uri de Internet pentru afacerile lor, într-un atelier online organizat de o companie de telecomunicaţii.

Atelierul de azi, la care au participat opt antreprenori, e adresat de compania de telecomunicaţii firmelor care nu au acum prezenţă online, şi i-a învăţat pe cursanţi să-şi facă singuri pagini de Internet, inclusiv rezervarea domeniului .ro, trimiterea de newslettere şi editarea cărţilor de vizită.

Doar aproximativ 15% dintre companiile active din judeţul Cluj au un site de prezentare a companiei, conform cercetărilor făcute de Romtelecom şi declaraţiilor companiilor către Registrul Comerţului. Este vroba de doar 4.900 de firme din totalul de 36.000 firme active în Cluj-Napoca. Procentul e similar cu media la nivel naţional, precizează reprezentanţii Romtelecom pentru ziuadecj.ro. "Dar prin comparaţie cu alte ţări, de exempu Marea Britanie, stăm mult mai prost; acolo procentul e de 53%", adaugă aceştia.

Participanţii la atelier îşi desfăşoară activitatea în domenii precum consultanţă financiară, constucţii, consultanţă şi service IT, proiectare şi întreţinere a reţelelor de telecomunicaţii şi altele.

Seria de ateliere va continua în următoarea perioadă în alte cinci orașe, este vorba de Ploieşti, Brașov, Constanța, Oradea și Timişoara.

Comenteaza