Economist clujean, promovat la vârful Fondului Proprietatea

Economist clujean, promovat la vârful Fondului Proprietatea

Călin Meteș, licențiat în economie la Universitatea Babeș Bolyai (UBB) Cluj, va fi noul director general adjunct pentru investiții al Franklin Templeton, companie care administrează Fondul Proprietatea.  

De asemenea, au mai fost promovați în funcție Marius Dan și Daniel Naftali, toți raportând în continuare lui Johan Meyer, director general al Franklin Templeton București și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

„Fiind profesioniști cu experiență în investiții, promovările lor extind și consolidează conducerea biroului nostru local și a fondului, demonstrând angajamentul pe termen lung al Franklin Templeton față de România. Sunt încrezător că împreună vor continua să aducă o contribuție semnificativă la dezvoltarea Fondului Proprietatea și a afacerilor Franklin Templeton pentru mulți ani de acum înainte”, a spus Johan Meyer.

În rolul său extins, Meteș se va concentra pe investițiile legate de activitatea fondului, precum și alte investiții ale Franklin Templeton în România. De asemenea, va gestiona relațiile cu alți acționari ai companiilor din portofoliul fondului.

Meteș s-a alăturat Franklin Templeton în 2010, fiind responsabil cu monitorizarea permanentă a companiilor cheie din portofoliul fondului, precum și cu cercetarea potențialelor oportunități de investiții din Europa de Sud-Est pentru fondurile Franklin Templeton.

Acesta a fost membru al consiliului de administrație în mai multe companii de stat și private din sectoarele energiei, industriei și infrastructurii. Meteș deține o diplomă de master în bănci și piețe de capital și o diplomă de licență în bănci și burse de valori, ambele la UBB. 

Comenteaza