EximBank finanţează Poşta Română cu 30 de milioane de lei

EximBank finanţează Poşta Română cu 30 de milioane de lei
Banca de stat va asigura necesarul de finanţare pentru derularea activităţii curente a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), cel mai mare operator de servicii poştale, în urma câştigării licitaţiei organizată de societate pentru contractarea unui împrumut de 30 de milioane de lei, pe doi ani.

”Prin încheierea acestui parteneriat între EximBank şi Compania Naţională Poşta Română, o societate strategică curtată, de obicei, de marile bănci de pe piaţă, continuăm să ne consolidăm poziţia pe piaţa de corporate banking, oferind produse şi servicii care nu numai că sunt la un standard înalt de calitate, dar sunt şi competitive din punctul de vedere al costurilor”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

“Planul nostru de investiţii şi revitalizare a companiei este în siguranţă. Cu ajutorul unor produse şi servicii bancare de calitate, atât noi, cât şi partenerii noştri, putem fi siguri că avem resursele necesare pentru dezvoltare. Poşta Română are nevoie de capital financiar dar, în acelaşi timp, de un capital de încredere, pe care mă bucur, de fiecare dată, când îl găsesc investit de la partenerii noştri şi, mai ales, de la clienţi”, a declarat Elena Petraşcu, director general al CNPR. 

Este al treilea acord pe care CNPR îl încheie cu EximBank după ce, în 2013, banca a acordat un credit de 100 de milioane de lei pentru acoperirea parţială a sumelor restante din activitatea de colectare de numerar, iar în 2016 banca a câştigat licitaţia pentru acordarea unui credit de 60 de milioane de lei. 

Comenteaza