Fabrica de panificație din Turda, executată cu 1 milion de euro

Fabrica de panificație din Turda, executată cu 1 milion de euro

Unitatea de producție Roland Impex din zona industrială a municipiului Turda a fost scoasă la vânzare la un preț mai mic cu 16% decât la licitația precedentă, în urma procedurii de executare silită.

“Turda, fabrică de panificație, str. 22 Decembrie, zona industrială de lângă fabrică de sticlă, imobil nou, multiple anexe, teren 5.000 mp. Preț: 1,04 milioane de euro, comision zero”, se specifică în baza de date a portalului dedicat Executări.com. Prețul precedentei licitații era de 1,25 milioane de euro, însă acesta a coborât cu 16%.

Proprietatea scoasă la vânzare este compusă dintr-o clădire administrativă cu patru etaje, pe 1.200 mp, construită în 2007 - structura sa de rezistență fiind constituită din fundații din beton, dar și din spații de producție, de 4.300 mp, construite în 2008, sub forma unei hale cu etaj.  

Acestea cuprindeau mai multe depozite de materii prime, o cameră de preparare și spații de producție a pâinii la parter, alte depozite și spații de producție pentru produse de cofetărie și patiserie la etaj. Un alt activ de vânzare este cabina de la poartă (150 mp), construită în 2008. Clădirile se află pe un teren aferent de 5.000 mp.

Fabrica de pâine aparținea societății Roland Impex, primul preț de licitație anunțat acum patru ani fiind 1,3 milioane de euro. Investiția inițială, de 3 milioane de euro, îl avea ca proprietar pe fostul deputat Mircea Irimie, fiind apoi înstrăinată în 2011, prin intermediari, omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, potrivit Turda News.

La scurt timp după achiziție, Sarcină a introdus societatea în insolvență. Ulterior și cumpărătorul, firma Succes Nic Com, a ajuns în insolvență. Principalii creditori ai Roland erau Banca Comercială Carpatica - 17,9 milioane de lei, Direcția Finanțelor Cluj - 4,1 milioane, Primăria Turda – 0,9 milioane.

În timp ce fabrica de panificație din Turda este executată, în municipiul vecin, grupul belgian La Lorraine a realizat, în incinta parcului industrial Reif, cea mai mare unitate de producție de pâine precoaptă congelată din Estul Europei, în urma unei investiții de 60 de milioane de euro, având peste 300 de angajați.

Comenteaza