Fondul de investiții Advent a cumpărat un furnizor de echipamente din Cluj

Fondul de investiții Advent a cumpărat un furnizor de echipamente din Cluj

Tranzacţia prin care Advent International achiziționează compania clujeană Indis Partener a trecut de Consiliul Concurenței din România (CCR).

Fondul de investiţii Advent a cumpărat un furnizor de echipamente şi servicii pentru industrie de pe Bulevardul Muncii din Cluj, cu afaceri de 31 de milioane de lei în 2018. Tranzacţia a primit acordul CCR, care precizează că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal.

Societatea clujeană devine după această tranzacţie parte a grupului Rubix, controlat de Advent, cu afaceri de 2,3 miliarde de euro şi prezenţă pe 22 de pieţe internaționale. Tranzacţia s-a realizat prin intermediul companiei Brammer România, subsidiară a Advent International, conform ZF.

Advent mai deţine în România divizia de medicamente generice a producătorului Zentiva. Indis Partener este o companie din Cluj-Napoca, având subsidiare în Timişoara, Arad şi Bucureşti, care furnizează servicii, echipamente şi consumabile pentru industrie: pompe, unelte şi produse destinate întreţinerii, schimbătoare de căldură.

Indis nu are fabrici proprii, având activitate doar ca revânzător. Firma era deţinută, anterior acestei tranzacţii, de antreprenorii Gheorghe şi Crina Vădan. Compania a fost fondată în 2003.

Comenteaza