Grupul Anheuser vrea să cumpere acţionarul Ursus

Grupul Anheuser vrea să cumpere acţionarul Ursus
Compania belgiană Anheuser-Busch InBev (ABI), cel mai mare producător mondial de bere, a contactat rivalul său SABMiller pentru preluare, însă nu oferă detalii cu privire la propunerea făcută.

ABI a confirmat apropierea de boardul de directori al SABMiller cu privire la combinarea celor două companii şi a precizat că a intenţionat să coopereze cu acesta în vederea "recomandării tranzacţiei către acţionari", conform portalului Bursa. SABMiller a informat că directorii săi nu au detalii privind propunerea, menţionând: "Board-ul va analiza şi va da un răspuns adecvat la orice propunere ce ar putea fi făcută. Nu există vreo certitudine că oferta va fi lansată".
 
Deocamdată, SABMiller şi-a îndemnat acţionarii să-şi păstreze titlurile şi să nu ia nicio decizie. Dacă ar avea loc, afacerea va reuni doi dintre cei mai mari producători mondiali de bere, aducând sub aceeaşi umbrelă mărci ca Budweiser (ABI) şi Miller Lite (SAB).  O afacere între cele două grupuri se va lovi de o analiză atentă din partea autorităţilor de reglementare, din cauza segmentelor mari de piaţă pe care le controlează.
 
SABMiller a avut vânzări de 22,1 miliarde de dolari în anul fiscal 2015, iar ABI - de 47 miliarde în 2014. Grupul SABMiller deţine compania Ursus Breweries, cea care a închis şi a demolat fabrica de bere de la Cluj-Napoca (foto), motivând scăderea cererii şi locaţia improprie dezvoltării producţiei. Pe locul acesteia urmează să fie ridicat un ansamblu de locuinţe şi spaţii comerciale.  

Comenteaza